Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, la Curtea de Conturi: 'Vă mulțumesc pentru modul în care vă asigurați că banul public este cheltuit corect și transparent'

ciuca guvern

Premierul Nicolae Ciucă le-a mulțumit joi reprezentanților Curții de Conturi pentru modul în care servesc interesul public.

„Doresc să vă mulțumesc pentru modul în care serviți interesul public. Instaurarea disciplinei financiare în cheltuirea banului public nu este o misiune ușoară, având în vedere că vorbim de mii de entități care sunt supuse auditului și controlului, la care se adaugă peste 1,5 milioane de persoane fizice și juridice care intră într-o formă sau alta în contact cu banul public. De asemenea, autoritatea de audit este singura abilitată să auditeze fondurile europene nerambursabile pe care România le primește anual și să raporteze acest lucru la UE. Sunt responsabilități multiple și vă mulțumesc pentru modul în care reușiți să le gestionați și să vă asigurați că banul public este cheltuit corect și transparent.

Curtea de Conturi, la fel ca și celelalte instituții, a început un amplu proces de modernizare.

Digitalizarea reprezintă o reală provocare pentru Guvern, pentru autoritățile statului, și mă bucur să constat că la Curtea de Conturi acest proces este tratat cu seriozitate și responsabilitate”, a spus Ciucă.

Premierul i-a încurajat pe reprezentanții Curții de Conturi să continue „dezvoltarea și modernizarea serviciului de audit”.

Premierul Nicolae Ciucă participă, alături de președintele PSD Marcel Ciolacu, la Conferința internațională „Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit”, eveniment aniversar organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la adoptarea legii de reînființare a instituției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.