Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă le-a transmis liberalilor planul de bătaie după rotativă: 'România trebuie să devină un mare şantier, nu o şezătoare de politicieni'(surse)

ciuca

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis liberalilor din Prahova că doreşte ca preluarea ministerului Transporturilor de către un membru al PNL să dea un nou impuls realizării de infrastructură din România, au precizat surse liberale pentru News.ro.

”Dorim ca preluarea ministerului Transporturilor de către un membru al PNL să dea un nou impuls realizării de infrastructură din România”, a spus preşedintele PNL într-o întâlnire cu cei din organizaţia Prahova, relatează News.ro.

Un nou program

Liderul PNL a mai precizat că nu se lucrează la un nou program de guvernare, în coaliţie. ”Vom lucra pentru a adapta programul de guvernare al Coaliţiei, nu pentru un nou program”, a spus premierul Ciucă.

Un alt mesaj al liderului liberal a fost că 2023 trebuie să fie un an de muncă, nu de dezbateri electorale.

Nicolae Ciucă le-a mai transmis liberalilor din filiala Prahova că ”România trebuie să devină un mare şantier, nu o şezătoare de politicieni care se uită la sondajele de opinie”, au mai relatat sursele citate. El a lăudat judeţul Prahova, arătând că este un bun exemplu pentru celelalte judeţe în ceea ce priveşte atragerea investiţiilor.

Ce spune protocolul

Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat recent că rotativa va avea loc, dar nu chiar în 25 mai, când este Înălţarea şi Ziua Eroilor.

Ciucă a mai spus că o astfel de zi nu trebuie umbrită de un eveniment politic. Premierul a anunţat, însă, că ”la momentul oportun” îşi va depune mandatul, iar PNL va vota un guvern condus de Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.