Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, la mormântul lui Ion Gheorghe Duca: Liberalii sunt o forţă politică capabilă să ducă mai departe România alături de aliaţii occidentali

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Liberalii sunt o forţă politică vie, activă şi capabilă să ducă mai departe România alături de aliaţii şi partenerii săi occidentali, a declarat miercuri, la Horezu, judeţul Vâlcea, premierul Nicolae Ciucă, prezent la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, anunță Agerpres.

Şeful Guvernului a afirmat că "liberalismul trăieşte într-o Românie europeană care îşi asumă vocaţia occidentală şi transatlantică".

"Astăzi, aici, la statuia lui I. Gh. Duca, suntem dovada vie că liberalismul trăieşte într-o Românie europeană care îşi asumă vocaţia occidentală şi transatlantică, cea care ne garantează azi că cei care au visat şi luptat pentru independenţă, unire, democraţie şi progres au urmaşi care să le împlinească şi să le păstreze viziunea. Pentru noi, liberalii, a face dreptate şi a promova progres aşa cum şi-a dorit I.Gh. Duca sunt datorii de onoare. Premierul Duca a fost condus pe ultimul drum de 400.000 de români. Sfârşitul lui tragic ne arată că eroismul nu este o vocaţie exclusiv militară", a afirmat Ciucă.

El a arătat că Duca şi-a asumat sacrificiul suprem "pentru a face ce este mai bine pentru semenii săi, combaterea extremismului, păstrarea legăturilor fundamentale cu puterile occidentale care garantau României şi românilor integritatea teritorială, viaţa democratică şi bunăstarea economic".

"Cei care sunt tentaţi să vadă în politicieni etaloane ale responsabilităţilor scăzute sau neasumate au în destinul asumat al lui Duca dovada sacrificiului suprem pe care un om politic şi l-a asumat pentru a face ce este mai bine pentru semenii săi, combaterea extremismului, păstrarea legăturilor fundamentale cu puterile occidentale care garantau României şi românilor integritatea teritorială, viaţa democratică şi bunăstarea economică. Liberalii care aveau să supravieţuiască extremismului de dreapta aveau să fie decimaţi de totalitarismul de stânga. De aceea, astăzi, noi, liberalii, suntem o forţă politică vie, activă şi capabilă să ducă mai departe România alături de aliaţii şi partenerii săi occidentali. Astfel, ne bucurăm că moştenirea înaintaşilor noştri nu se pierde şi sporeşte şansa românilor de a se bucura de pace şi bunăstare", a mai afirmat premierul Nicolae Ciucă.

El a fost însoţit la evenimentul de la Vâlcea de preşedintele Senatului şi al Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu.

La finalul discursului său, Nicolae Ciucă a depus o coroană de flori la statuia lui Ion Gheorghe Duca din centrul localităţii Horezu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.