Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă ne anunță că România ar putea intra în rândul țărilor civilizate: discuție cu vicepreşedinta CE despre MCV

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, luni la Palatul Victoria, o întrevedere cu vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová. Discuţiile s-au concentrat asupra măsurilor menite să răspundă recomandărilor sub Mecanismul de Cooperare şi de Verificare (MCV), a implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi asupra situaţiei din Ucraina şi sprijinului multidimensional acordat de România, informează Guvernul, relatează News.ro.

Părţile au salutat progresul în implementarea recomandărilor Comisiei Europene sub MCV, recunoscând existenţa unui moment bun pentru avansarea reformelor. Vicepreşedinta Jourová a mulţumit pentru angajamentul autorităţilor şi cetăţenilor români în gestionarea refugiaţilor ucraineni. De asemenea, a recunoscut rolul important al României în facilitarea tranzitului cerealelor din Ucraina.

Premierul Ciucă a exprimat angajamentul politic pentru asigurarea durabilităţii reformelor în justiţie şi garantarea independenţei magistraţilor, mai indică sursa citată.

Vezi și: Klaus Iohannis, mesaj ferm pentru vicepreședinta Comisiei Europene: Continuăm reformele în justiție și lupta împotriva corupției

Şeful Executivului a amintit că poziţia Guvernului României este clară în ceea ce priveşte principiul supremaţiei dreptului Uniunii Europene şi rămâne angajat pentru respectarea acestuia, în limitele care îi sunt conferite de cadrul constituţional. Şi a exprimat speranţa că monitorizarea respectării statului de drept în România se va face, în curând, doar prin mecanismul UE privind statul de drept, ca şi în celelalte state membre ale Uniunii.

De asemenea, şeful Guvernului a prezentat angajamentul multidimensional al României în sprijinul Ucrainei, amintind cu precădere măsurile adoptate pentru asistarea şi integrarea refugiaţilor, dar şi pentru facilitarea exporturilor de cereale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.