Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, mesaj de ultimă oră pe Facebook: Avem garanții suplimentare pentru securitatea energetică a României

ciuca guvern

„Avem garanții suplimentare pentru securitatea energetică a României și a întregii regiuni”, arată premierul Nicolae Ciucă, după semnarea acordului pe energia verde, anunță Mediafax.

„Acordul semnat astăzi între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, Ungariei și României, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este de o importanță vitală. Va permite furnizare de energie electrică pentru țările europene, prin cablul submarin din Marea Neagră, pe ruta Azerbaidjan - Georgia – România. În același timp, facem progrese importante în ceea ce privește livrarea de gaz azer către România, care va fi operațională începând cu prima parte a anului 2023. Valorificăm toate oportunitățile pentru ca în pofida crizei energetice, cetățenii români și economia națională să aibă resursele necesare, iar România să joace un rol important ca țară de tranzit și hub energetic regional, oferind alternative vecinilor și partenerilor noștri din UE, dar și Republicii Moldova și Ucrainei”, a scris premierul Ciucă pe Facebook.

Potrivit prim-ministrului, trebuie să rămânem uniți și să punem laolaltă potențialul și resursele noastre: „România este angajată să investească în producția de energie și în infrastructura energetică, iar în cooperare cu partenerii noștri, vom promova securitatea energetică pentru statele noastre și pentru regiune. Acordul de astăzi marchează un pas important spre consolidarea cooperării noastre pe termen lung în domeniul energiei și este parte a eforturilor Uniunii Europene de creștere a rolului electricității verzi în combaterea efectelor încălzirii globale și la întărirea rezilienței sistemelor energetice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.