Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, pe scena de la Iași: face promisiunea așteptată de milioane de români/ Video

Foto Inquam Photos
ciuca camera deputatilor

Premierul Nicolae Ciucă participă, de Mica Unire, la festivitățile de la Iași. Aici, premierul i-a anunțat pe toți locuitorii Moldovei că Autostrada Unirii este o prioritate, are surse de finanțare și perspective certe de realizare.

”Aderarea României la NATO, obținerea statului de membru UE sunt exemple grăitoare. România este în fața unei etape extrem de importante pentru viitorul nostru: miza este consolidarea

Reducerea decalajelor din societate, care, în mod concret înseamnă să nu lăsăm în spate niciun român, de a reduce decalajele între regiunile țării.

Autostrada A8 ”Autostrada Unirii” va consolida economia Moldovei și a României. Am repus acest proiect printre marile priorități ale țării.

În sfârșit are perspective certe de realizare, are finanțare prin intermediul PNRR, majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate și antreprenorii deja lucrează.”, a spus Nicolae Ciucă.

”Trebuie să înțelegem că drumul nostru către prosperitate trece obligatoriu prin democrație.

Astăzi democrația și valorile ei sunt în pericol. Un pericol care crește dinăuntru și care trebuie combătut cu toată puterea. Sub impactul crizelor multiple generate de război, mișcările extremiste din sânul democrațiilor liberale europene, inclusiv din România, încep să prindă curaj și să submineze fundamentul valoric al societăților libere.

Recunoaștem aceste mișcări extremiste pentru că în discursurile promovate de liderii lor se promovează ura în locul bunei înțelegeri, frica în locul acțiunii, dezinformarea în locul adevărului, condamnarea din acuzare în locul justiției prin lege.

Societățile democratice sunt astăzi sub asediu și trebuie să lupte nu doar pentru promovarea eficienței serviciilor publice sau pentru protejarea drepturilor și libertăților fundamentale. Trebuie să lupte deopotrivă împotriva unei forțe care plantează ură și neîncredere în mințile și inimile oamenilor.

Aici este marea noastră bătălie, a tuturor celor care ne dorim o societate liberă: trebuie să oprim cu toată forța noastră mișcările politice populiste, iliberale și xenofobe care reclădesc în sânul națiunii și în sânul Europei germenii autoritarismului și ai totalitarismului.

Vreau să fiu foarte clar: viitorul României este cel al democrației, iar Partidul Național Liberal pe care am onoarea să-l conduc a fost, este și va fi un garant al acestui viitor.”, a mai spus Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.