Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă preia Guvernul României - Este momentul să ne apucăm de treabă! (Opinie)

gov.ro
Nicolae Ciucă

Partidele pare că s-au înțeles până la urmă. Liberalii în frunte cu președintele Florin Cîțu au înțeles importanța momentului și au ales să cedeze poziții importate pentru ca țara să aibă un guvern funcțional. Și social-democrații au înțeles situația și au cedat pretenția de a conduce noul guvern, deși erau îndreptățiți să ceară premierul, dat fiind faptul că au câștigat alegerile și sunt cel mai mare partid din Coaliție și din țară.

Nicolae Ciucă are în față o provocare imensă. Să construiască o echipă funcțională, care să facă față crizei Covid-19 și crizei energetice care face ravagii în Europa și în lume. Faptul că președintele PNL, Florin Cîțu, a decis să îi lase lui Nicolae Ciucă libertatea totală de acțiune arată maturitatea politică a actualului premier interimar, dar și determinarea de a da forță echipei care se va instala la Palatul Victoria.

Vor reveni probabil vechile comentarii răutăcioase: ”Ce caută un militar să conducă Guvernul României?, Nu se găsea un alt civil?, Ce poate să ne mai dovedească un militar novice totuși în politica mare? Ne conduce omul americanilor...” și multe multe altele izvorâte din prostie pură, răutate sau pur si simplu... dinspre Est.

Generalul Nicolae Ciucă nu mai trebuie să dovedească nimic! Eventual să reconfirme ceea ce a tot dovedit în lunga carieră militară pe care a avut-o. A arătat deja în scurta perioadă în care a ocupat funcția de premier interimar, între Guvernele Orban și Cîțu, că este un om pe care președintele țării, aliații și țara se pot baza.

Da, este un militar! Un militar care și-a făcut conștiincios studiile la cele mai bune școli de profil din lume (n.a. a absolvit celebra Academie militară americană de la West Point), a urcat prin toate funcțiile militare până la cea mai înaltă - Șef al Statului Major General.

Este un militar în rezervă, dar totuși un om politic. Este senator PNL de Dolj și din această calitate este membru al Guvernului, ministru al Apărării în Guvernele Orban și Cîțu. Și tot din această calitate a fost propus și candidat de prim-ministru din partea PNL și a avut deja o desemnare de prim-ministru din partea președintelui României (la prima, a renunțat din cauza constrângerilor de partid care nu au făcut posibilă formarea unei majorități, iar al doilea, e pe cale să îl primească).

Da, este un pro-american convins și un colaborator apropiat al președintelui României. Ambele calități îi aduc un plus de încredere din partea aliaților strategici și din partea președintelui României, cu care a lucrat îndeaproape, iar toate datele arată că aceste relații excelente vor continua și din noua poziție.

Iată de ce Nicolae Ciucă este alegerea corectă în aceste momente. Rămâne să confirme și din fotoliul de prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.