Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă refuză să se pronunțe în cazul acuzațiilor de plagiat privitoare la Bode: 'Există justiție în România'

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, premierul României și liderul PNL, a refuzat să se pronunțe în cazul acuzațiilor de plagiat privitoare la teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode. Există justiție în România, a spus Ciucă.

Declarațiile au fost făcute luni, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

„Există justiție în România, de la acuzare la verdictul final este cale lungă, există un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie a instanței”, a declarat Nicolae Ciucă.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

În replică, ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (...) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde. (...) Demersul Comisiei de Etică încalcă flagrant decizia Curţii Constituţionale. Cu acţiunea pe care am deschis-o în instanţă, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent de cine este vorba. Este un drept, dar şi o obligaţie pe care o am ori de câte ori se încalcă legea.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.