Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă: România își va câștiga independența energetică într-un timp foarte scurt

nicolae ciuca

Fostul premier Nicolae Ciucă susține că România își va câștiga independența energetică într-un timp foarte scurt, în urma anunțului făcut în această dimineață de Romgaz și OMV-Petrom.

„Ca urmare a măsurilor adoptate de executiv în ultimul an și jumătate, România își va câștiga independența energetică într-un timp foarte scurt: Romgaz și OMV-Petrom au decis să dezvolte perimetrul Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre. Când exploatarea va fi pe deplin operaționalizată, producția internă a României va fi dublă față de momentul actual, iar țara noastră va deveni cel mai mare producător de gaz din Uniunea Europeană.

Acest proiect este rodul muncii guvernării liberale și a ministrului Energiei, Virgil Popescu. Enumăr doar câteva dintre cele mai importante momente care ne-au adus aici: abrogarea la finalul anului 2019 a OUG 114/2018, care amânase cu patru ani exploatarea gazelor și preluarea de către Romgaz a participației Exxon Mobil la perimetrul Neptun Deep, în mai 2022. Tot în mai 2022, a fost modificată legea off-shore, care a permis extracția gazelor din Marea Neagră. Chiar în această lună, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podișor, prin care gazul va fi adus în sistemul național de transport.
Prin deschiderea exploatării, bugetul de stat câștigă din redevențe, din impozitul pe venitul suplimentar, din impozitul pe profit al companiilor și prin numărul de locuri de muncă create, care vor genera impozite. Mult mai important este faptul că România va deveni independentă energetic, iar ca exportator net de gaze naturale, vom asigura securitatea energetică în regiune”, scrie Ciucă pe Facebook.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.