Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă se laudă cu reușitele din ultimele luni: 'Deschiderea unor linii de finanțare din PNRR, dovada că lucrurile merg în direcția bună'

ciuca guvern

Premierul Nicolae Ciucă spune, marți, că deschiderea unor linii de finanțare din PNRR în mai multe domenii, precum eficiență energetică, infrastructură de transport și educativă și modernizarea instituțiilor publice, „este dovada faptului că lucrurile merg în direcția bună”

„Faptul că am reușit în ultimele luni să deschidem linii de finanțare din PNRR în mai multe domenii – eficiență energetică, infrastructură de transport și educativă, modernizarea instituțiilor publice – este dovada faptului că lucrurile merg în direcția bună. Finanțările europene și naționale și dinamica atragerii lor oferă obiectivelor noastre sociale și guvernamentale perspective certe de realizare. Planul Național de Redresare și Reziliență, principalul plan de reformă și investiții al României pentru următorii patru ani, este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Valorificăm oportunitățile oferite de resursele europene atât prin exercițiul bugetar precedent, cât și prin noul cadru multianual”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul precizează că miercuri va fi semnat Acordul de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027.

„Cele 31 de miliarde euro fonduri europene de care vom beneficia prin Politica de Coeziune vor însemna un salt uriaș pentru dezvoltarea României, transpus în sprijin pentru mediul de afaceri, o viață mai bună pentru cetățenii noștri, investiții în sănătate și pentru un mediu mai curat. Cu toții am înțeles că, în vremuri de criză, este important să investim în proiecte pentru viitor. Iar Guvernul României are voința politică și capacitatea instituțională să susțină concretizarea acestor proiecte”, încheie Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a participat marți la ceremonia de semnare a contractelor pentru Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România şi Memorialul „Închisoarea Tăcerii” Râmnicu Sărat”, finanțate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.