Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă atenționează PNL: 'Nu poți guverna cu ochii la sondaje'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicolae Ciucă lideri PNL

Nicolae Ciucă le vorbește liberalilor, în moțiunea cu care candidează la șefia partidului, despre „patriotism”, pe care premierul îl definește drept „curajul de a spune adevărul despre România, despre ceea ce promiți și ceea ce poți face, despre situația de fapt”. El afirmă în acest context că PNL nu trebuie să guverneze cu ochii la sondaje și că populismul este inamicul țării.

„Patriotismul înseamnă să iei măsurile corecte pentru țară, chiar dacă trebuie să îți asumi costurile politice. Nu poți guverna cu ochii la sondaje, nu poți să fugi de răspunderea luării unor decizii necesare, dureroase pe moment, dar care au rolul de a moderniza țara și care își vor arăta efectul benefic abia peste câțiva ani”, afirmă premierul.

Potrivit acestuia, populismul este „dușmanul patriotismului, adversarul lucrului bine făcut și o formă de subminare pe termen lung al țării”.

Soluția avansată de Ciucă pentru dezvoltarea patriotismului este construirea țării pe baze de meritocrație. Potrivit premierului, autoritățile „au datoria să genereze încrederea că meritul, performanța, sacrificiul pentru țară sunt recunoscute și respectate”.

„Patriotismul performanței promovat de Partidul Național Liberal este important deoarece motivează și mobilizează o țară pentru mari obiective, îi conferă demnitate și respect în rândul națiunilor Lumii libere, civilizate. Acest deziderat și obținerea încrederii publice presupun să îți dorești, dar și să reușești să-ți realizezi potențialul, aspirațiile și visele, să fii performant și profesionist, să meriți locul unde ai ajuns, să îți duci țara în top, alături de națiunile democratice cele mai dezvoltate și prospere”, se arată în moțiunea de candidatură la șefia PNL.

Moțiunea depusă de Nicolae Ciucă pentru candidatura la șefia PNL poate fi consultată integral aici (format PDF).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.