Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă: Sute de facturi au fost introduse în prima zi de aplicare opţională e-Factura. Obligativitatea începe pe 1 iulie

odimm.md
e-factura

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că primele facturi au fost introduse astăzi în sistemul naţional de facturare electronică, în prima zi de aplicare opţională e-Factura.

„Primele sute de facturi au fost introduse astăzi în sistemul naţional de facturare electronică, în prima zi de aplicare opţională e-Factura în relaţia firmelor cu partenerii de afaceri. Apreciez efortul Ministerului Finanţelor şi ANAF pentru acest pas important către digitalizarea economiei. Vor avea în continuare sprijinul meu, în calitate de prim-ministru, pentru următoarea etapă, când transmiterea facturilor în sistem electronic devine obligatorie începând cu 1 iulie 2022, precum şi pentru implementarea sistemului informatic de monitorizare a transporturilor de bunuri pe teritoriul României, Radarul Mărfurilor”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de vineri pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul a mai spus că „aceste două proiecte reprezintă mai mult decât reforme incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ele sunt esenţiale în relaţia mediului de afaceri cu administraţia publică”.

„Modernizarea şi digitalizarea relaţiei statului cu mediul de business vor conduce la reducerea birocraţiei, creşterea interacţiunii între firme şi autorităţi, scăderea cheltuielilor publice, colectarea mai multor fonduri la buget şi, implicit, resurse mai multe pentru investiţii în beneficiul cetăţenilor şi pentru proiecte sociale. România are nevoie de o viziune integrată care să valorifice fondurile naţionale şi europene pentru finanţarea unui mix de măsuri de sprijinire a categoriilor sociale vulnerabile şi de susţinere a investiţiilor care generează creştere economică şi modernizare”, a completat Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.