Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă: Traficul de persoane este o activitate infracţională extrem de gravă, cu un impact dramatic şi de lungă durată asupra victimelor

Ciuca PNL

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat joi, la dezbaterea ”Eforturi în vederea combaterii traficului de fiinţe umane: bune practici în cooperarea transnaţională”, organizată de Ambasada Regatului Spaniei la Bucureşti, că traficul de persoane este o activitate infracţională extrem de gravă, cu un impact dramatic şi de lungă durată asupra victimelor şi care generează multe alte infracţiuni asociate şi este imperativ să conlucrăm cu alte state pentru destructurarea reţelelor de trafic şi mai ales a mediului în care se dezvoltă asemenea activităţi infracţionale. Preşedintele PNL a mai arătat că avem nevoie de mai multe resurse pentru prevenţie, astfel încât traficanţii să nu mai aibă succes în găsirea de victime, iar instituţiile de stat şi familiile să poată detecta mai devreme apariţia riscurilor de traficare.

”Traficul de persoane este o activitate infracţională extrem de gravă, cu un impact dramatic şi de lungă durată asupra victimelor şi care generează multe alte infracţiuni asociate. Pentru că acest flagel este, prin natura sa, o infracţiune transfrontalieră, este imperativ să conlucrăm cu alte state pentru destructurarea reţelelor de trafic şi mai ales a mediului în care se dezvoltă asemenea activităţi infracţionale”, a scris preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Preşedintele Senatului a arătat că ”trebuie să investim mai mult în susţinerea victimelor, prin resurse alocate repatrierii lor, asistenţei materiale sau medicale şi protecţiei în procesele penale în care au rol de parte vătămată ori de martor”.

” Avem nevoie de mai multe resurse pentru prevenţie, astfel încât traficanţii să nu mai aibă succes în găsirea de victime, iar instituţiile de stat şi familiile să poată detecta mai devreme apariţia riscurilor de traficare. Este necesar să avem toleranţă zero faţă de acest fenomen şi să nu mai permitem nicio negociere cu cei care conduc operaţiuni de trafic de persoane. Legea trebuie să se aplice cu maximă severitate şi cu pedepse sporite acestei categorii de infractori”, a afirmat Ciucă.

El menţionează că acestea au fost câteva idei pe care le-a transmis participanţilor la dezbaterea „Eforturi în vederea combaterii traficului de fiinţe umane: bune practici în cooperarea transnaţională”, organizată de Ambasada Regatului Spaniei la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.