Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă trage linia după o iarnă extrem de complicată: premierul ține să mulțumească unei categorii în mod special

Guvernul Romaniei
Ciuca Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, duminică, într-un mesaj transmis de Ziua Instituţiei Prefectului, că o administraţie apropiată de societate, care lucrează pentru cetăţeni, înseamnă şi misiunea asumată de Prefectură. ”Comunităţile ale căror autorităţi colaborează fără sincope sunt cele care se dezvoltă, ai căror locuitori prosperă, devenind modele de bună practică la nivel naţional. Un rol esenţial în acest echilibru îl joacă şi instituţia prefectului, modernă şi adaptată nevoilor din teren, de al cărei sprijin discret şi investit cu toată puterea guvernamentală trebuie să beneficieze cetăţenii şi comunităţile locale”, a menţionat el.

”O administraţie apropiată de societate şi care lucrează pentru cetăţeni înseamnă nu doar ideea de bază, ci şi misiunea asumată de autoritatea statului celebrată astăzi - instituţia prefectului. Responsabilitatea asumată de prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea Guvernului în teritoriu, ci şi crearea unui liant executiv între stat şi comunitate, precum şi asigurarea echilibrului între misiunea administrativă şi cea politică, pentru ca cetăţenii să beneficieze de servicii de calitate”, a arătat Ciucă, în mesajul dat publicităţii de Guvern, informează News.ro.

Potrivit premierului, în ultimii ani, împlinirea acestui angajament a fost o provocare continuă pentru prefecţii României.

”De la rolul dinamic şi decisiv în gestionarea pandemiei, mobilizarea cu empatie a resurselor şi colaborarea eficientă cu societatea civilă pentru asigurarea unui cămin refugiaţilor ucraineni, până la managementul crizelor cauzate de fenomene extreme, au demonstrat tenacitate, profesionalism şi cunoaşterea comunităţii din care fac parte. În aceeaşi măsură, raportarea informată şi precisă la realităţile din teritoriu privind infrastructura şcolară, sanitară sau de transport a contribuit la derularea unor măsuri aplicate şi eficiente pe termen lung. Faptul că am trecut cu bine iarna, în pofida crizei energetice, că milioane de cetăţeni beneficiază de sprijin pentru plata facturilor şi de alte forme de sprijin destinate persoanelor vulnerabile, că unităţile şcolare sunt îngrijite şi renovate, toate acestea au fost şi sunt posibile prin implicarea tuturor celor care lucrează în prefecturi”, a adăugat el.


Ciucă a subliniat importanţa colaborării între autorităţi

”Comunităţile ale căror autorităţi colaborează fără sincope sunt cele care se dezvoltă, ai căror locuitori prosperă, devenind modele de bună practică la nivel naţional. Un rol esenţial în acest echilibru îl joacă şi instituţia prefectului, modernă şi adaptată nevoilor din teren, de al cărei sprijin discret şi investit cu toată puterea guvernamentală trebuie să beneficieze cetăţenii şi comunităţile locale. Astăzi de ziua dumneavoastră, stimaţi prefecţi, subprefecţi şi funcţionari din prefecturi, vă urez ca votul de încredere primit din partea Guvernului să fie validat şi prin performanţele realizate în slujba cetăţenilor din teritoriu. La mulţi ani şi mult succes în misiunea de a realiza proiecte valoroase pentru dezvoltarea comunităţilor şi pentru cetăţeni!”, a transmis premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.