Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, vizită oficială în Portugalia. Va discuta cu omologul său despre industria de apărare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, va efectua în perioada 27-28 ianuarie o vizită oficială în Portugalia, la invitația omologului său, João Gomes Cranvinho, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Printre subiectele care vor fi abordate se numără învățământul militar și industria de apărare.

„Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, efectuează, în zilele 27 și 28 ianuarie, o vizită oficială în Republica Portugheză, la invitaţia omologului său, João Gomes Cranvinho. Principalele subiecte pe care cei doi demnitari le vor aborda sunt cooperarea în domeniul învăţământului militar, al exerciţiilor militare bilaterale şi multinaţionale și modalităţile de colaborare în domeniul industriei de apărare. Cu acest prilej, cei doi miniștri se vor deplasa la Baza militară Monte Real pentru a participa la un briefing de informare, susținut de specialiștii Forțelor Aeriene Portugheze”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ministerul Apărării amintește că în luna decembrie 2019, România și Portugalia au semnat contractul pentru achiziția unui nou lot de 5 aeronave F-16 Fighting, care vin în completarea celor 12 achiziționate în perioada 2014-2017 și fac parte din programul major de înzestrare ,,Avion multirol al Forţelor Aeriene Române".

Nicolae Ciucă va avea, de asemenea, o întrevedere și cu şeful Statului Major General portughez, amiral António Silva Ribeiro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.