Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Georgescu, deputatul PSD Argeș, acuză PNL-ul de trafic de influență

nicolae georgescu

Pentru Partidul Național Liberal, deținerea guvernării este sinonimă cu numirile politice – numiri politice care se fac în special prin trafic de influență pe față - indiferent de pregătirea profesională a celor impuși în posturi cheie!

În acest fel, în toate domeniile de activitate, PNL-ul încearcă să își aducă oamenii. Liberalii nu țin cont de rezultatele profesionale ale persoanelor pe care le înlocuiesc prin trafic de influență – unul făcut în public, fără nicio temere, în conferințele de presă oficiale ale partidului.

Cel mai recent exemplu vine din Argeș, aici unde Adrian Miuțescu, liderul PNL a făcut trafic de influență în conferința de presă a partidului. Acest lucru este public, fiind filmat și difuzat!

Traficul de influență făcut de liderul PNL Argeș i-a șocat chiar și reprezentanții mass-media locală, toată lumea taxându-l pe liderul PNL Argeș pentru faptul că pune interesele personale, interesele de partid, orgoliile – mai presus de profesionalism, de muncă, de rezultate și de bunul mers al unei activități de interes major pentru Argeș și România – și anume domeniul nuclear!

Adrian Miuțescu a șocat așadar cu declarația legată de înlocuirea domnului Cristian Gentea, din funcția de director general al RATEN.

„Avem oameni și în locul dânsului! Când va fi numită persoana, vă rog să verificați propunerea PNL pentru această funcție. Avem pe tun această numire” s-a lăudat liderul PNL Argeș!!!

În calitate de reprezentat al Argeșului în Parlamentul României, domnule Miuțescu, vă întreb:

- Ce ați dorit să arătați cu această declarație?

- Faptul că indiferent de pregătirea unei persoane, de rezultatele și meritele acesteia, o înlocuiți doar pentru că așa doriți dvs?

Domnule Miuțescu, domnilor de la PNL, vedeți că de data aceasta vorbim despre un domeniu de maximă importanță pentru România! RATEN este o instituție strategică de interes național, nu Direcția Județeană Deconcentrată.

E clar că dvs, cei de la PNL, sunteți obișnuiți cu traficul de influență, iar tot din Argeș vine un alt exemplu recent, așa cum și mass-media locală a notat foarte bine. Conducerea PNL Argeş le-a cerut primarilor să prezinte la sediu toate proiectele depuse la ministere pentru aprobare, în vederea rezolvării dosarelor pe linie politică!  Însă, trebuie să înțelegeți faptul că partidul nu are nicio legătură cu proiectele depuse de primari, proiecte care se depun la ministere şi agenţii şi trebuie să-şi urmeze drumul lor de aprobare şi avizare, fără posibilitatea legală de a fi influenţate politic. Avem așadar de-a face cu nenumărate infracţiuni de trafic de influenţă pe care conducerea PNL Argeş le comite pe bandă. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria postdecembristă a Argeşului.

Acesta a fost doar un alt exemplu, însă vreau să revin la declarațiile liderului PNL Argeș și la dorința acestuia de a-l schimba pe Cristian Gentea de la conducerea RATEN.

Domnilor de la PNL, lăsați numirile politice și traficul de influență! Interesul vostru trebuie să fie acela ca România să aibă oamenii cei mai buni în funcțiile importante. Iar RATEN-ul chiar este pe mâini bune. În cazul domnului Gentea, vorbim despre un fizician de renume, un absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti ca şef de promoţie. Vorbim despre un om ce a lucrat permanent în domeniu, urcând treaptă cu treaptă până la funcţia de Director Securitate Nucleară al ICN Mioveni şi, ulterior, de Director General RATEN. Recent, acesta a fost premiat pentru întreaga activitate de 33 de ani. Cristian Gentea a primit medalia pentru merite deosebite în creșterea prestigiului și afirmarea în țară și în străinătate a Asociației Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei.

Așadar, “numirea pe tun” prin trafic de influență nu își are rostul și poate fi chiar periculoasă, dacă instituțiile abilitate se autosesizează!

În plus, dvs nu aveți nici măcar vreun drept să vorbiți despre așa ceva. Directorul general RATEN este ales de către Consiliul de Administrație. Așadar, aceste lucruri nu au legătură cu numirile politice – numiri de care dvs spuneți public că veți avea grijă și le veți face!

În încheiere, vă cer public să lăsați traficul de influență, să lăsați numirile politice!

Profesioniștii trebuie să rămână în funcțiile pe care le merită și din care au adus rezultate domeniilor respective!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.