Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Georgescu (PSD): Un PLAN pentru redresarea României. 'A sosit timpul nostru!'

Facebook
nicolae georgescu

Virusul Covid-19 este un virus natural ca multe alte virusuri care au existat în istoria omenirii. Acesta ne obligă să ne reorganizăm viața, acceptând reguli decente (spălatul des pe mâini, evitarea zonelor aglomerate, purtarea măștii de protecție în spații închise), dar și restricții aberante (obligarea internării asimptomaticilor sau purtarea măștii în spații deschise) impuse de un guvern ce caută să obțină profit politic din orice.

Până va apărea un vaccin capabil să limiteze răspândirea infecției, trebuie să reintrăm în viață cu menținerea demnității și libertății umane, să mergem la muncă și să scriem proiecte europene pentru redresarea economică a țării.

Astăzi, la cum se prezintă lucrurile după 6 luni de pandemie, înțelegem cu toții că perioada 2021-2024 va fi una a crizei economice și sociale. De aceea, toată energia trebuie îndreptată pentru a ieși din cele două crize fără sacrificii foarte mari, cum au fost în precedenta criză economică, și cu un Plan serios de investiții și dezvoltare.

Așa că, în loc de frică, panică și retragere recomand curaj pentru redresarea economică a României. Și acest obiectiv poate fi realizat prin două decizii strategice majore:

1) atragerea celor 80 miliarde de euro pentru mari proiecte de investiții publice;

2) înlocuirea Guvernului PNL cu unul capabil să atragă acești bani care, sub nicio formă, nu va lăsa țara pe mâna FMI-ului.

În ce privește redresarea economică este preferabil ca România, prin Guvernul Orban, să aștepte subvenții prin transferuri bugetare europene, decât să se înhame la împrumuturi rambursabile cu dobânzi mari, care ne-ar ridica și mai mult nivelul de îndatorare deja foarte mare.

Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție o ocazie unică, aceea în care, din cauza crizei sanitare și a crizei economice, la bugetul clasic avem posibilitatea să absorbim o sumă record de fonduri europene. Ne-a oferit șansa mutării centrului politicii economice de la consum către investiții. Desigur, pentru a obține acest lucru, pentru a ajunge la rezultate concrete, avem nevoie de o administrație centrală competentă. Iar aici avem o mare problemă.

Guvernele de dreapta s-au dovedit incapabile să atragă fonduri europene atunci când au fost la guvernare. Cea mai slabă perioadă în atragerea fondurilor europene a fost între 2010-2011, în timpul guvernelor Boc.Atunci s-au înregistrat atât cele mai slabe rezultate în absorbţie, cât şi problemele de interpretare şi aplicare a legislaţiei de achiziţii publice, fapt ce a rezultat în corecţii forfetare (vedeți raportul Societății Academice din România).

O altă guvernare dezastruasă la capitolul fondurilor europene a fost Guvernul Cioloș, cunoscut opiniei publice sub sloganul „Guvernul 0” din cauza incompetenței politice și administrative în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, blocajelor administrative şi, în general, atragerea și gestionarea investițiilor publice. Și dacă acel guvern mai era cum era, vă rog să vă gândiți că actualul guvern își propune să atragă fonduri, să redreseze economia și să dezvolte mari proiecte de investiții pentru următorii ani cu Ion Ștefan, zis „Grindă”, despre care nu cred că merită să mai adaug niciun comentariu.

Perioada noiembrie 2019 – august 2020 ne-a demonstrat, mai mult decât trebuie, faptul că președintele României nu are oameni pregatiți să conducă țara în vreme de criză! Liberalii, împreună cu mașinăria lor de propagandă, urmăresc mersul societății și al banilor spre proiecte obscure, de partid, iar după alegeri planifică să instituie ajustări în carne vie: reduceri de pensii, sporiri de impozite şi, mai larg, un grad sporit de austeritate.

Prima și cea mai importantă condiție obligatorie ca acest lucru să nu se întâmple este să nu votăm PNL și USR+ la alegerile locale și parlamentare. A doua este să constituim o majoritate de centru stânga, democratică și patriotică, care să scoată administrația țării din această birocraţie bolnavă, despre care foarte puțini îndrăznesc să vorbească.

Depinde numai de noi dacă suntem în stare să devenim o națiune gata să iasă cu fruntea sus din această perioadă grea sau rămânem doar o societate dezbinată, dominată de restricții și propagandă liberală fără argumente și proiecte pentru prezent și viitor. Eu cred că a sosit timpul nostru!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.