Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Georgescu: Să avem grijă de Automobile DACIA – cea mai importantă companie din România!

nicolae georgescu

Grupul Renault a anunțat un plan pentru reducerea costurilor fixe cu peste două milioane de euro pe parcursul a trei ani. Între măsuri însă se numără suspendarea proiectelor în România și Maroc și ajustarea cu 4.600 de posturi în Franța și peste 10.000 de posturi în restul lumii!

Îmi doresc din toată inima ca măsurile să nu afecteze Uzina de la Mioveni și activitatea din România! Pentru acest lucru însă este nevoie și de implicarea Guvernului României – guvern însă aflat în somnolență și indiferență totală!

Am primit cu tristețe comunicatul Grupului Renault – prin care se anunță suspendarea proiectelor de creştere a capacităţii de producţie în România şi Maroc, ca parte a unui plan de reducere a costurilor la nivel global.

Potrivit comunicatului de presă al grupului francez, planul de transformare are ca scop realizarea unor economii de peste 2 miliarde de euro pe parcursul a trei ani şi punerea bazelor unui nou model de competitivitate.

Ca deputat în Parlamentul României, ca argeșean la origini și ca român, mă tem!

Acest proiect de ajustare a forţei de muncă urmează să se bazeze pe măsuri de recalificare, mobilitate internă şi plecări voluntare. Proiectul se va întinde pe parcursul a trei ani şi va viza aproape 4.600 de posturi în Franţa, la care se adaugă reducerea cu peste 10.000 de alte posturi în restul lumii, unde Grupul Renault este prezent!

Îmi doresc din toată inima ca la Mioveni, ca în România, să nu fie probleme!

Însă, în special, toate aceste lucruri trebuie să dea de gândit domnilor guvernanți! Imediat, dumnealor trebuie să facă tot posibilul pentru că toate aceste lucruri să nu afecteze sub nicio formă activitatea de la Mioveni și din România!

Am văzut că oamenii grei ai Guvernului Orban 2 au avut o întâlnire în „taină”. Cu mult fum, multe sticle și pahare... Sper că subiectul principal nu era acesta!

Așadar, domnule Ludovic Orban, treziți-vă, atât dvs cât și colegii dvs!!!

Vă las pe voi și întâlnirea voastră, pentru că vorbim totuși de lucruri serioase – iar voi nu sunteți serioși!

Țin să subliniez mesajul transmis de domnul Ion Georgescu, primarul Mioveniului, omul care permanent a reușit să fie alături de Uzina Dacia și angajații de acolo.

Așadar, cum și domnia sa transmite, este previzibil faptul că după criza sanitară pe care planeta a trăit-o în aceasta primăvară, se anunță o criză economică, aceasta urmând să afecteze probabil toate sectoarele de activitate, inclusiv producția de automobile.

Să sperăm însă că la Uzina Dacia de la Mioveni nu vor fi concedieri!!! Pe platforma de la Mioveni își desfășoară activitatea peste 14.000 de angajați!

În final, încurajez cumpărarea modelelor dezvoltate la Dacia, chiar dacă perioada este una dificilă pentru toată lumea! Tocmai pentru susținerea producției locale și pentru o economie durabilă.

Ca argeșean, am încredere că Uzina de la Mioveni va continua să reprezinte un model de succes al grupului Renault în întreaga lume!

Jumătatea de secol de istorie a Dacia la Mioveni trebuie să continue!!!

Voi încheia cu cifrele de aur ale Dacia, cifre care trebuie să crească!

- Automobile Dacia este cea mai importantă companie din România;

- Prin rolul său în economia locală Dacia s-a impus ca un factor structurant al economiei românești, cu un procent de 3% din PIB-ul țării și 7% din exporturi;

- În 50 de ani, Dacia a trecut de la statutul de marcă locală la cel de marcă internaţională, aflată în permanentă expansiune;

- Dacia este considerată cel mai bun ambasador al României pe plan industrial şi comercial;

- Dacia a devenit o marcă de automobile cu o gamă completă, acoperind segmentele cele mai importante ale pieţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.