Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Robu le strică sărbătorile timișorenilor - Impozite mai mari la Timișoara, din 2019. Taxă nouă pentru cei care se căsătoresc

www.renasterea.ro
Nicolae Robu

Mai multe taxe și impozite vor fi mai mari la Timișoara, începând de anul viitor, în urma unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în Consiliul Local. O taxă specială va fi aplicată pentru cei care se căsătoresc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consiliul Local Timișoara a aprobat, miercuri, în ședința ordinară, un proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în capitala Banatului pentru anul 2019.

Documentul prevede, printre altele, ca impozitul pe mașini să crească cu 50%, iar impozitul pe clădirile nerezidențiale deținute de persoanele juridice vor fi majorate tot cu 50%. De asemenea, începând de anul viitor, va fi introdusă și o taxă specială pentru promovarea turistică, de 2% din tarifele de cazare practicate și numărul de zile de cazare sau la tariful practicat pentru o noapte de cazare.

Negocieri DIFICILE în Parlamentul European: S-a adoptat bugetul pe 2019 al UE

Totodată, ar urma să fie instituită și o taxă specială de salubrizare de 7,89 lei pe lună pentru persoanele fizice și de 21,38 lei/mc pentru deșeurile reciclabile și de 113,17 lei/mc pentru deșeurile reziduale, în cazul persoanelor juridice.

De asemenea, începând cu anul viitor, va fi instituită și o nouă taxă pentru oficierea căsătoriilor care sunt realizate într-o altă locație decât Casa Căsătoriilor, în valoare de 1.000 de lei. Vor fi scutite de la plata acestei taxe persoanele internate în spital, care nu se pot deplasa, și cele care se află în detenție.

M. Chirica vrea să se alăture Alianței Vestului:Dorinta mea era o asociere transpcarpatică.Putem deveni o voce mai ușor de auzit la Bruxelles decât la București

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat că este nevoie de creșterea unor taxe și impozite pentru realizarea mai multor investiții.

“Timișoara are nevoie de fonduri, pentru că Guvernul ne ia toți banii și nu putem să stăm fără realizări ca să ne arate cu degetul oamenii că nu facem. Vrem să facem lucruri pentru Timișoara și timișorenii cei mulți doresc asta. (…) Se mai strâng bani să mai putem face una alta tot pentru contribuabili, nu facem pentru noi. Trebuie să susținem ceea ce este bine pentru comunitate”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, de anul viitor vor fi încasați 75 de milioane de lei în plus la bugetul local, în urma acestor majorări de taxe și impozite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.