Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Stanciu: 'România nu are jucători cunoscuţi, de aceea calificarea la EURO contează foarte mult'

euro 2024

Căpitanul echipei naţionale, Nicolae Stanciu, a afirmat, duminică, în Elveţia, că selecţionata României nu are foarte mulţi jucători cunoscuţi şi de aceea calificarea la EURO 2024 contează foarte mult pentru tricolori, care au astfel şansa "să scoată capul în lume".

Stanciu a comentat astfel declaraţia elveţianului Xherdan Shaqiri, care a numit naţionala României o echipă mică, potrivit Agerpres.

"Cred că în momentul de faţă nu suntem o echipă mare, având în vedere că în ultimul timp nu am fost la vreun turneu final, dar declaraţia lui nu face decât să ne motiveze şi mai mult. Noi ştim ce avem de făcut, ştim ce vrem, unde vrem să ajungem şi cu siguranţă vom ajunge din nou o echipă mare. Naţionala României nu are jucători care să fie foarte cunoscuţi, să joace la echipe mari şi de aceea această campanie şi această calificare înseamnă foarte mult pentru noi, poate că aşa vom scoate şi noi capul în lume, aşa vom atrage şi noi atenţia unor cluburi importante. Şi aici mă refer în special la cei mai tineri, care vor avea şansa să ajungă la cluburi importante dacă naţionala vă reuşi să se califice la acest EURO. Ne dorim foarte mult să ajungem acolo, luptăm, şi cu siguranţă în următoarea perioadă echipa naţională va creşte", a declarat Stanciu înaintea meciului cu Elveţia, de luni, din preliminariile EURO 2024.

El a explicat şi motivul bucuriei tricolorilor în urma rezultatului de egalitate, 0-0, obţinut în Kosovo: "Nu-mi aduc aminte să fi jucat un meci atât de important pe un teren atât de greu, pentru că jumătate din teren era practic o baltă. Ne-a testat acel meci din Kosovo, ne-a solicitat din toate punctele de vedere. Noi ne-am bucurat pentru acel punct, pentru că ştim că a fost muncit. Mâine avem ocazia să jucăm pe un teren normal care ne avantajează, şi pe noi şi pe ei, şi aşteptăm meciul de mâine cu încredere".

Referitor la echipa Elveţiei, Stanciu a afirmat că orice adversar de luni ar putea face diferenţa, toţi fiind periculoşi.

"Cred că toţi jucătorii din lotul lor ar putea face diferenţa, noi nu acordăm o atenţie specială unui singur jucător. Sperăm să ne mulţumim pe noi şi pe selecţioner dar şi pe suporterii naţionalei României, să le facem o bucurie. Sperăm ca mâine să scoatem un rezultat pozitiv. Avem acum un grup foarte unit şi nu lăsăm lucruri din exterior să vină să ne afecteze şi să ne oprească din drumul nostru. Pentru mine, un rezultat bun ar însemna victoria mâine. Victoria ar fi un ideal, dar şi un punct ar fi mulţumitor", a mai spus Stanciu.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni luni, de la ora 21:45, la Lucerna, pe Swissporarena, selecţionata Elveţiei, într-o partidă din cadrul Grupei I a preliminariilor EURO 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.