Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolăescu, despre informările primite în legătură cu infecțiile nosocomiale

nicolaescu

Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătății, a declarat că în timpul mandatului său a primit informări de la SRI cu privire la infecțiile nosocomiale, dar că din ce își aduce aminte acestea nu vizau și problema dezinfectanților.

„Evident că am primit foarte multe informări de la SRI și în primul și în al doilea mandat, informări care aveau caracter secret și strict secret. Unele dintre ele erau importante și presupuneau măsuri, presupuneau intervenții, altele erau anumite constatări pe care le făcuseră unii sau alții și luai act de ele. (...) Am spus-o și o repet: din ce îmi aduc aminte, n-am primit niciun fel de informare pe asemenea temă (tema dezinfectanților n. red.), adică în spitalele românești sunt licitații trucate, ca să poată fi avantajată o firmă pentru dezinfectanți sau că dezinfectanții sunt necorespunzători. Sigur, informări referitoare la infecții nosocomiale, prin care erau pacienți care reclamau, asta da. Și atunci sigur că se sesizau spitalele respective, care au competența și obligația legală să se ocupe de infecțiile nosocomiale,” a declarat Eugen Nicolăescu, citat de Agerpres.

Declarațiile lui Eugen Nicolăescu vin după ce mai mulți foști miniștri ai Sănătății, răspunzând la întrebările reporterilor GSP, au declarat că fie nu își amintesc să fi primit informări de la SRI legate de calitatea dezinfectanţilor, loturi cu probleme sau licitaţii trucate în privinţa acestor produse, fie nu își amintesc sau nu pot răspunde.

Astfel, Cseke Attila, ministrul Sănătății în perioada 23 decembrie 2009 - 4 august 2011, a declarat că „Din păcate, nu există posibilitatea legală și administrativă de a vă răspunde la această întrebare. Vă mulțumesc”.

Ladislau Ritli, ministrul Sănătăţii între 17 august 2011 - 27 aprilie 2012, susține că „Nu, nu, nu mi-aduc aminte de astfel de informaţii la nivelul Ministerului Sănătăţii. Eu am afinitate pentru astfel de informaţii, dar nu au fost. De fapt am stat destul de puţin acolo”.

Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii între 7 mai 2012 - 1 octombrie 2012, nu a putut răspunde, aflându-se la înmormântarea unui membru al familiei sale.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii între 26 februarie 2014 - 16 noiembrie 2015, a declarat că nu își amintește nimic special: „Cât am fost ministru am primit foarte multe informări, dar nu-mi amintesc de ceva special”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.