Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Cage a primit Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale

The Globe and Mail
TIFF

Actorul american Nicolas Cage a primit, sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, la TIFF, Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale, acesta spunând că va pune distincția pe noptiera de lângă pat și inima i se va încălzi când se va gândi la prietenii din Transilvania, potrivit mediafax

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților, unde a urcat pe scenă înaintea proiecției filmului „Face/Off” alături de Nicolas Cage căruia i-a înmânat Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale, că actorul american a făcut o grămadă de filme și a lucrat cu regizori celebri, fiind o personalitate unică în felul lui.

„Actorul Nicolas Cage a primit în cadrul TIFF Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale, a făcut o grămadă de filme și a lucrat cu regizori celebri, fiind o personalitate unică în felul lui. A făcut filme cu regizori esenţiali din istoria cinematografului mondial, îi amintesc doar pe Francis Ford Copppola, fraţii Cohen, David Lynch, John Woo, Brian de Palma, Martin Scorsese. A abordat, probabil, cu o versatilitate unică, genuri diferite, a început cu comedii romantice în anii `80, a făcut filme de acţiune cu bugete importante, a făcut filme horror. Dar a ales să lucreze cu inteligenţă dar şi cu regizori care au avut bugete mai mici, a făcut filme independente”, a spus Giurgiu.

Nicolas Cage a mulțumit „prietenilor” din Transilvania pentru trofeul din partea TIFF și a spus că îi place cum sună „Transylvania Trophy”, arătând că este foarte fericit să se afle înapoi în România unde a făcut două filme, „The Dying of the Light” și „Ghost Rider – Spirit of Vengeance”.

„Ambele experiențe au fost minunate, de aceea m-am întors ca să vă mulțumesc personal. Vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-o faceți cu Trofeul Transilvania. Am crezut întotdeauna în spiritul locului și cred că trebuie să mă las inspirat de acest spirit, iar aici în România am simțit un puternic și bun spirit care m-a influențat și pe mine în munca mea. Fie că a fost vorba de efectul țării dvs asupra imaginației mele datorită cărții <> al lui Bram Stoker, a istoriei lui Vlad Țepeș, ori a experienței prin care am înnoptat în Castelul lui Dracula și a minunaților Munți Carpați, toate m-au inspirat pe deplin astfel că aș dori să mai fac încă un film aici cu voi. Vă mulțumesc încă o dată pentru Trofeul Transilvania, îl voi pune pe noptiera de lângă patul meu iar când mă voi simți singur la ora 3 dimineață, mă voi gândi la prietenii mei din Transilvania, la copiii nopții, la lupi și lilieci, la contele Dracula însuși iar atunci inima mea se va încălzi”, a spus Cage.

Actorul a subliniat că speră ca duminică, la masterclass-ul pe care îl va susține în fața publicului de la Cluj-Napoca, să poată împărtăși din experiența lui tinerilor cineaști, actori sau regizori.

După ce a primit trofeul, Nicolas Cage nu a stat la film și a plecat imediat după premiere.

Cinefilii prezenți la TIFF se vor întâlni cu Nicolas Cage și duminică la un masterclass, moderat de directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.