Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Maduro acuză că sistemul electric al Venezuelei a fost atacat din Chile şi Columbia, cu sprijinul guvernului SUA

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat, sâmbătă, că atacuri împotriva sistemului electric al Venezuelei au fost întreprinse din Chile şi Columbia cu sprijinul guvernului american, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Regimul de la Caracas atribuie Washingtonului, care îl susţine pe opozantul Juan Guaido şi pe care îl consideră drept preşedintele interimar al ţării, responsabilitatea întreruperilor masive în alimentarea cu electricitate cu care se confruntă Venezuela în ultimele săptămâni.

''Noi am descoperit noi surse de atac dinspre Chile, dinspre Columbia, ei au întreprins atacuri cibernetice susţinute de guvernul SUA, pentru a avaria sistemul electric al poporului Venezuelei'', a declarat Maduro unei mulţimi de simpatizanţi ai săi strânşi în faţa Palatului Miraflores din Caracas.

Citeste si CNA i-a cerut ministrului Justiției să motiveze în scris retragerea acreditării jurnalistei Ionela Arcanu

Maduro a acuzat îndeosebi SUA pe 7 martie că au declanşat de la distanţă un atac ''cibernetic'' şi ''electromagnetic'' împotriva centralei hidroelectrice din Guri, situată în sudul Venezuelei şi care furnizează ţării 80 % din energia sa electrică.

Nicolas Maduro a afirmat că anchetele au dezvăluit ''introducerea de viruşi în sistemele electrice ale Venezuelei, în sistemele informatizate'', viruşi care, în opinia sa, arată ''alte surse de atac''.

Guaido şi experţi estimează la rândul lor că recentele întreruperi de electricitate, care au afectat aproape întregul teritoriu al Venezuelei, ţin de întreţinerea defectuoasă a infrastructurilor.

Din cauza întreruperilor repetate, Maduro a anunţat pe 31 martie introducerea imediată a raţionalizării electricităţii timp de 30 de zile, capitala Caracas fiind însă exclusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.