Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Maduro, acuze fără precedent împotriva lui Trump: A pus MAFIA și Guvernul să-l ASASINEZE

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat miercuri, o zi de manifestaţii convocate de opoziţie, că este dispus să poate negocieri cu opoziţia, cu participarea unor mediatori internaţionali, relatează Reuters, relatează News.ro.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă RIA Novosti, el îl acuză pe Donald Trump că a ordonat Guvernului columbian şi mafiei să-l asasineze şi îi mulţumeşte lui Vladimir Putin pentru susţinerea pe care i-a acordă Rusia în această nouă criză.

Citește și: Augustin Lazăr primeşte ajutor din străinătate: Asociaţia Internaţională a Procurorilor, scrisori către Dăncilă şi Iohannis (Document)

El se declară pregătit de alegeri legislative anticipate.

Maduro, al cărui al doilea mandat a început la 10 ianuarie, este sfidat în mod deschis, de o săptămână, de către liderul opoziţiei Juan Guaido, care-i contestă legitimitatea şi care s-a proclamat la 23 ianuarie ”preşedinte” interimar al Venezuelei, recunoscut imediat de Statele Unite.

”Sunt pregătit să mă aşez la masa negocierilor cu opoziţia, pentru a discuta, pentru binele Venezuelei, pentru pace şi pentru viitorul ţării”, a declarat Nicolas Maduro pentru RIA Novosti, pe care a primit-o la Caracas.

Liderul socialist se declară, de asemenea, convins că sancţiunile americane impuse companiei petroliere publice venezuelene PDVSA sunt ”ilegale”.

”Vom demonstra acest lucru”, a declarat el pentru RIA Novosti, declarându-se totodată sigur că va ieşi ”învingător”.

Aceste sancţiuni sunt una dintre deciziile ”cele mai nebune” ale lui John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, a denunţat el.

Citește și: Sentință în dosarul Hexi Pharma - Compania, DIZOLVATĂ și condamnată la amendă penală de 2.600.000 lei. Directorul - 3 ani de închisoare cu executare

”Putin ne oferă susţinerea sa la toate nivelurile, iar noi am primit-o cu multă plăcere şi recunoştinţă”, a declarat el pentru portalul rus de propagandă guvernamentală Sputnik.

Juan Guaido reclamă înfiinţarea unui Guvern de tranziţie şi noi alegeri. În opinia sa, Maduro este un ”uzurpator”.

Preşedintele Adunării Naţionale venezuelene, în care opoziţia este majoritară, a îndemnat la organizarea unor noi manifestaţii miercuri.

Citește și: Tânărul care și-a înjunghiat profesoara, mesaj pe Facebook înainte de atac: 'L-ai vrut pe dracu, îl ai!'

El a declarat, la începutul săptămânii, pentru cotidianul francez Le Figaro, că ”tot ceea ce ar putea da timp unui regim asasin nu va fi acceptabil” şi a reiterat că ”soluţia politică a crizei trece prin sfârşitul uzurpării puterii, un Guvern de tranziţie şi alegeri cu adevărat libere”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.