Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Maduro: Cowboy rasişti de secol XIX, SUA pun o recompensă pe capetele unor revoluţionari

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a calificat drept "o acţiune extravagant de extremistă şi vulgară" acuzaţia pe care i-au adus-o joi SUA, care l-au inculpat pe liderul de la Caracas, alături de mai mulţi membri ai guvernului său, de trafic de droguri, spălare de bani şi terorism, transmite EFE.

"Guvernul (preşedintelui american) Donald Trump, într-o acţiune extravagant de extremistă, vulgară, a lansat o serie de acuzaţii false", a afirmat Maduro, într-o intervenţie din palatul prezidenţial Miraflores, din Caracas.

Maduro a fost însoţit de preşedintele Adunării Naţionale Constitutive (ANC), Diosdado Cabello, şi de ministrul apărării, Vladimir Padrino, două dintre cele 14 personalităţi chaviste pe care autorităţile americane le anchetează pentru trafic de droguri, spălare de bani şi terorism.

''Ca nişte cowboy rasişti de secol XIX, (SUA) pun o recompensă pe capetele unor revoluţionari, dar noi suntem dispuşi să-i combatem pe orice teren", a declarat Maduro, în opinia căruia acuzaţia SUA "este o nebunie" din care preşedintele SUA "va ieşi şifonat". "Nu avem nimic să ne reproşăm din punct de vedere moral, Venezuela deţine recordul în combaterea narco-terorismului în ultimii 15 ani de când am alungat DEA (agenţia americană antidrog - n.r.) de aici", a insistat el.

Maduro a reluat acuzaţiile cu privire la presupusa existenţă a unui plan violent, organizat pe pământ columbian şi la ordinele SUA, de a ataca Venezuela, motiv pentru care le-a cerut liderilor armatei să fie în alertă. "Suntem gata de luptă, nu suntem laşi, suntem luptători, vrem pace, dar suntem gata de luptă", a mai declarat preşedintele venezuelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.