Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Maduro merge la Moscova pentru a se întâlni cu Putin

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a plecat luni seară de la Caracas la Moscova unde urmează să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin, a anunţat el însuşi, informează France Presse preluată de Agerpres.

"Plec la Moscova pentru o întâlnire de lucru, o vizită de lucru necesară, cu preşedintele Vladimir Putin", a declarat liderul venezuelean în faţa avionului prezidenţial.

Întâlnirea cu şeful statului rus va permite "să se încheie strălucit anul 2018 în ceea ce priveşte relaţiile strategice pe care Venezuela le construieşte cu lumea", a apreciat el.

Întrevederea dintre Maduro şi Putin a fost confirmată şi de Kremlin, care - potrivit Interfax, citată de Reuters - a anunţat marţi, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov, că preşedintele rus îl va primi pe omologul său venezuelean miercuri, la Moscova.

Maduro caută să obţină sprijinul aliaţilor săi la puţin peste o lună de la începutul celui de-al doilea mandat, în timp ce se confruntă cu respingerea unei mari părţi a comunităţii internaţionale, notează AFP.

Preşedintele venezuelean l-a primit luni pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat prima sa vizită oficială la Caracas.

"Restricţiile comerciale şi sancţiunile sunt un lucru perfid" ce nu face decât să agraveze "instabilitatea", a declarat Erdogan la o întâlnire cu comunitatea de afaceri, într-o aluzie la politica externă a Washingtonului.

Zilele trecute, Maduro a primit înalţi funcţionari din Coreea de Nord şi Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.