Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Maduro va vizita Rusia în viitorul apropiat

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, a cărui ţară se confruntă de la sfârşitul lunii ianuarie cu cea mai gravă criză politică din istoria sa, va efectua "foarte curând" o vizită în Rusia, a transmis vineri Kremlinul, potrivit AFP.

"Vizita este pe cale de a fi pregătită. Ea va avea loc foarte curând", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Conform agenţiei de presă ruse Interfax, această vizită ar putea avea loc la începutul lunii octombrie.

Capitala Rusiei va găzdui între 2 şi 5 octombrie un forum anual despre energie, dar nu este clar deocamdată dacă Maduro va participa la acest eveniment.

Ultima vizită a lui Nicolas Maduro în Rusia datează din decembrie, când a fost primit la Moscova de preşedintele rus Vladimir Putin.

Nicolas Maduro, la putere din 2013, a fost reales pentru un al doilea mandat în 2018 la capătul unui scrutin boicotat de opoziţie care a respins rezultatele, la fel ca o mare parte din comunitatea internaţională.

La sfârşitul lunii ianuarie, liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar, fără a reuşi totuşi să îl înlăture de la putere pe liderul socialist.

Guaido este recunoscut drept preşedinte interimar de circa 50 de ţări, însă Rusia şi China au continuat să îl susţină pe Maduro.

Printre ţările care îl sprijină pe Guaido se numără şi SUA, care au adoptat numeroase sancţiuni economice pentru a-l pune pe Maduro sub presiune, inclusiv printr-un embargou asupra petrolului, principala resursă a Venezuelei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.