Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Sarkozy anunță că vrea un nou mandat de președinte al Franței

Fostul şef al statului francez, Nicolas Sarkozy, şi-a anunţat luni candidatura în alegerile primare ale partidului său de dreapta, Republicanii, în perspectiva scrutinului prezidenţial din 2017, transmite AFP.

'Am decis să fiu candidat la prezidenţialele din 2017. Franţa cere să-i dăm totul', a scris Sarkozy, într-o postare pe Twitter care citează un extras din cartea sa ce va apărea miercuri în librării, sub titlul elocvent 'Tout pour la France' ('Totul pentru Franţa').

Citește și: Deontologie, nene! BBC a transmis, în direct, o partidă de sex: Reporterul spunea că cei doi citesc o carte / VIDEO

'Această carte este punctul de plecare', mai comentează fostul şef al statului francez.

Nicolas Sarkozy, acum în vârstă de 61 de ani, un politician cu un discurs şi un stil care îi divizează profund pe francezi, l-ar putea înfrunta din nou pe socialistul François Hollande, învingătorul său din 2012. Actualul preşedinte nu şi-a anunţat deocamdată în mod oficial candidatura.

Citește și: A luat argintul la Olimpiadă, acum riscă să fie arestat: Motivul este cel mai CIUDAT din lume

Pentru a avea însă şansa unei revanşe, Nicolas Sarkozy va trebui să câştige competiţia internă din partidul pe care îl conduce, Republicanii. Alţi 12 politicieni şi-au anunţat intenţia de a candida în aceste alegeri primare, care vor avea loc între 20 şi 27 noiembrie. Printre ei se află şi fostul premier Alain Juppé, în prezent primar al oraşului Bordeaux şi favorit în sondaje, în faţa lui Sarkozy.

Fostul preşedinte va fi nevoit să înfrunte însă şi obstacole judiciare, numele său fiind implicat în mai multe dosare privind finanţarea campaniei sale din 2012, titrează agerpres.ro.

Citește și: Pomelnicul hotelurilor de lux detinute de Biserica Ortodoxa Romana! Patriarhia face milioane de euro din spatiile de cazare din Romania si strainatate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.