Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc (PNL): Am cerut demisia lui Carmen Dan în situația activării articolului 7 din Tratatul UE

ziare.ro
Nicoleta Pauliuc

Vicepreședintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, a solicitat astăzi, în cadrul audierilor din comisie, demisia lui Carmen Dan „în situaţia în care, în luna octombrie, la Bruxelles, se va ajunge ca reprimarea violentă a manifestărilor din 10 august să facă parte din motivele pentru care, la adresa României se va activa articolul 7 din Tratatul UE”. „Vă asigur că nu o să mă ascund în pod”, a răspuns ministrul după ce a dat asigurări că nu este o persoană care să fugă de răspundere.

Senatorul PNL a declarat marți că, la audierile din comisie pe tema evenimentelor petrecute la protestul din 10 august, invitații nu au fost lăsați, sub diferite pretexte, să răspundă la întrebări: „Mai întâi, răspunsurile au fost blocate pentru că raportul legat de ceea ce s-a întâmplat atunci este secret, iar apoi pentru că este o anchetă a parchetului în desfășurare, chiar dacă nu era cazul. Am pus întrebări precise și am primit răspunsuri generale legate de atribuții sau responsabilități de bază, informații disponibile pe site-urile instituțiilor.”

În opinia parlamentarului liberal, ceea ce s-a petrecut în sala de ședință a transformat o gafă a prim-ministrului în realitate: „Audierile de astăzi din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională s-au dovedit a fi doar o mică parte din planul de 'reducere a democrației', anunțat din greșeală de doamna prim-ministru. Ceea ce credeam că e doar o gafă atunci, a devenit astăzi realitate... Suntem una din comisiile permanente ale Senatului României, care, conform regulamentului, ar trebui să exercite controlul parlamentar asupra activităţii instituţiilor publice din aria de competenţă”.

„Întrebările opoziției au rămas, în mare parte, fără răspuns. Nu degeaba se spune că nu este atât de importantă întrebarea, important este răspunsul. 'Reducerea democrației' a fost astăzi pe agenda Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. Funcționează! 'Reducerea democrației' chiar funcționează!”, a concluzionat parlamentarul liberal.

La audierile legate de protestul din Piața Victoriei din 10 august au participat ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, colonelul Ionuț-Cătălin Sindile, împuternicit Inspector general al Jandarmeriei Române, și șeful dispozitivului de jandarmi din Piața Victoriei, maiorul Laurențiu Cazan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.