Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc (PNL): Doamna Dăncilă, nu mai irosiți timpul și viețile oamenilor, luați măsuri!

Inquam Photos
Nicoleta Pauliuc

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc a cerut public prim-ministrului Dăncilă să înceapă imediat reforma instituțiilor publice, care au demonstrat că nu mai sunt în măsură să garanteze securitatea cetățenilor: “Instituțiile statului au dovedit, a câta oară, că nu au capacitatea să-i protejeze pe români, că nu le mai pot garanta dreptul fundamental la viață. Singura soluție acceptabilă este reconfigurarea acestui sistem, astfel încât să răspundă cerinței de bază, aceea de a fi în slujba cetățeanului”.

În opinia parlamentarului liberal, incapacitatea statului de a gestiona situații de urgență pentru salvarea de vieți omenești a fost dovedită public de acum cinci ani, când un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Munții Apuseni, iar bâlbâielile și intervenția întârziată a autorităților au fost investigate, dar nu s-au luat și măsurile pentru remedierea problemelor identificate: “Tragedia din Apuseni a dat semnalul de alarmă privind nefuncționarea sistemului de salvare a vieților omenești în situații de urgență. O comisie condusă de Raed Arafat a studiat cele întâmplate, a stat de vorbă cu specialiștii, a tras concluziile pe care le-a pus într-un raport și, de aici încolo, nu s-a mai întâmplat nimic. Au trecut cinci ani de atunci și constatăm că, din nou, aceleași instituții implicate, comit erori similare, unele chiar mai grave,  arătând că sistemul nu a făcut nimic pentru a evolua. Și este și vina celor care guvernează că nu s-a întâmplat asta”.

De asemenea, senatorul Nicoleta Pauliuc afirmă că, deși există toate condițiile pentru rezolvarea problemelor din sistem, istoria se repetă: “Deși s-a văzut că nu crearea unei comisii este soluția, prim-ministrul face o comisie condusă de același Raed Arafat, probabil pentru a nu ține cont nici de concluziile acesteia. Doamna Dăncilă are soluția pentru resetarea întregului sistem, pentru revenirea instituțiilor politizate și dezumanizate la protejarea valorilor și drepturilor fundamentale ale oamenilor. Puterea de decizie este, toată, în mâna sa. Tragedia de la Caracal este doar unul din cele peste 400 de cazuri de dispariție de minori de anul acesta în care autoritățile se vor uita în ochii disperați ai părinților și vor ridica neputincioase din umeri”.

În final, parlamentarul liberal i-a cerut prim-ministrului să nu mai întârzie în aplicarea soluțiilor pentru că pune în pericol alte vieți omenești: “Doamna Dăncilă, aveți în mână toată puterea executivă, aveți și soluțiile, nu mai irosiți timpul și viețile oamenilor, luați măsuri!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.