Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc (PNL): Socialiștii europeni refuză dialogul cu Partidul Social-Democrat, chiar și în România

ziare.ro
Nicoleta Pauliuc

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc constată că astăzi, când atenția tuturor europenilor este îndreptată către Sibiu, când toții liderii importanți ai instituțiilor Uniunii și ai statelor membre sunt adunați pentru a decide viitorul Uniunii Europene, conducerea PSD a fost exclusă de la discuții: “Înaintea Consiliului European, unde șefii de state și guverne discută despre cum să avem o Europă prosperă și mai puternică, principalele partide europene au avut întâlniri pentru a se pune de acord asupra principalelor probleme ce vor fi luate în discuție. PNL a participat la Summit-ul PPE, iar în această dimineață a avut loc o întâlnire a socialiștilor europeni la care PSD nu a avut nici un reprezentant.”

La întâlnirea Partidului Socialiștilor Europeni (PES) au participat premierii socialiști din Spania, Suedia, Portugalia şi Malta, lideri socialiști din Germania și Grecia, dar și Frans Timmermans, candidatul socialist la conducerea Comisiei Europene.

“Deși România are guvern socialist, liderii de stânga din UE au refuzat să se întâlnească la Sibiu cu președintele PSD și cu premierul Viorica Dăncilă. O decizie corectă, având în vedere că modul în care PSD sfidează valorile europene nu putea trece neobservat în celelalte capitale. Excluderea lor de la discuții este maniera în care sunt sancționați social-democrații. Sunt convinsă că aceste sancțiuni vor crește ca număr și importanță dacă PSD nu își revizuiește atitudinea“, a spus Pauliuc.

În marja Consiliului European, conducerea Partidului Național Liberal a participat la Summitul PPE alături de Președintele Klaus Iohannis, Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, Prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borissov, Președintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades, Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, Prim-ministrul Letoniei Krišjānis Karins, Prim-ministrul Croației Andrej Plenkovic și Prim-ministrul Irlandei Leo Varadkar.

În opinia senatorului liberal, excluderea PSD de la importantele întâlniri de la Sibiu arată izolarea internațională a conducerii partidului, faptul că socialiștii europeni sunt hotărâți să nu mai tolereze derapajele liderilor Partidului Social-Democrat. “Socialiștii europeni refuză dialogul cu Partidul Social-Democrat, chiar și în România. Semnalul este foarte clar, conducerea PSD nu mai face parte din familia europeană a socialiștilor, nu va mai fi primită la nicio activitate și lucrurile nu se vor schimba dacă Dragnea nu-și schimbă atitudinea. Iar Liviu Dragnea nu va schimba nimic, va continua să atace Europa și valorile sale. Cel mai probabil, va sfârși prin a intra în clubul suveraniștilor, alături de Victor Orban și Matteo Salvini, adică exact cei doi lideri europeni care denigrează românii și România.”

Pauliuc consideră că este momentul ca cetățenii să acționeze: “Speranța rămâne la noi. Haideți să punem ordine în lucruri și pe 26 mai să-i trimitem în Europa doar pe cei care merită, pe cei ce sunt cu adevărat parte a familiei europene!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.