Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc (PNL): 'Speranţa şi ajutorul pentru bolnavii de cancer devin lege'

Radu Pop
Nicoleta Pauliuc

„Colegii mei din Camera Deputaților au adoptat, cu 260 de voturi pentru și 5 abțineri, legea privind implementarea Planului Naţional pentru Combaterea Cancerului. Este cel mai important cadru normativ pentru bolnavii oncologici din România şi pentru apropiaţii acestora după 1989”, a scris pe Facebook senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, unul dintre inițiatorii legii de implementare a planului.

Legea urmează să fie trimisă spre promulgare la Președintele Klaus Iohannis.

„Atunci când documentul, elaborat de cei mai buni specialişti pe care îi are România, în acord total cu organizaţiile de bolnavi, a fost prezentat sub umbrela Administraţiei Prezidenţiale, mi-am luat angajamentul că voi face tot posibilul să-l văd lege. Iată că această dorinţă a mea s-a împlinit şi vreau să le mulţumesc colegilor parlamentari pentru îneţelegere şi susţinere. Sunt convinsă că Preşedintele Iohannis va promulga în scurt timp acest act normativ şi că vom găsi soluţii ca, începând cu 2023, să fie finanţate anumite subprograme atât de necesare bolnavilor şi atât de solicitate de către aceştia”, a mai spus Pauliuc.

Aceasta i-a îndemnat pe bolnavii şi supravieţuitorii de cancer să nu abandoneze speranţa, să lupte, asigurându-i că ajutorul este pe drum.

„Predăm ștafeta Ministerului Sănătății pentru elaborarea de norme. Am convingerea că ministerul va implementa foarte repede acest plan deoarece, în lupta împotriva cancerului, timpul se măsoară nu în secunde, ci în vieţi omeneşti”, a concluzionat senatoarea PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.