Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc, senator PNL: Pesediștii își doresc o suspendare `soft` a președintelui Iohannis

ziare.ro
Nicoleta Pauliuc

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc remarcă faptul că, în ultimele zile, PSD și-a schimbat abordarea cu privire la suspendarea președintelui Klaus Iohannis: ”Pesediștii și-au schimbat tactica în raport cu Klaus Iohannis după condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajatelor fictive de la DGASPS: În loc să apeze la o suspendare hard, ca în cazul lui Traian Băsescu, au decis să treacă la o suspendare soft, golind funcția de președinte de conținut”.

În opinia acesteia, poziția adoptată de actualul prim-ministru după condamnarea lui Liviu Dragnea în cel de-al doilea dosar penal este îngrijorătoare. ”Am citit cu consternare că premierul Viorica Dăncilă, o femeie pe care aș fi fost de altfel tentată să o susțin din motive de gen, ar fi cerut unitate în jurul președintelui principalului partid de guvernământ, considerând că sentința pronunțată în dosarul Bombonica ar fi un atac la PSD și la guvernare, nu la Liviu Dragnea”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

”Văd tot felul de scenarii legate de subminarea democrației în România, Vioricăi Dăncilă revenindu-i misiunea să promoveze, prin ordonanță de urgență, promovarea Codurilor Penale pentru salvarea lui Daddy, liderul maxim al PSD. Am văzut însă scenarii, cel puțin la fel de înspăimântătoare, conform cărora Viorica Dăncilă ar urma să promoveze o Ordonanță de Urgență pentru modificarea modalității de numire a șefilor la SRI și SIE”, explică senatorul PNL.

Nicoletei Pauliuc este de părere că ”soluția Dăncilă – OUG pare un balon de oxigen pentru Liviu Dragnea, în contextul în care nimeni nu poate contesta ordonanțele de urgență la CCR. Liderul PSD pare să își fi subordonat instituția Avocatului Poporului, mai precis pe Victor Ciorbea”.

”Toate aceste scenarii confirmă că PSD a renunțat la ideea suspendării efective a președintelui Iohannis, preferând golirea funcției de președinte de conținut”, a concluzionat senatorul PNL de Ilfov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.