Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolicea: Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei trebuie votată în plen

nicolicea

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei cu privire la redefinirea familiei va intra în plenul Camerei, iar pentru a fi aprobată are nevoie de votul a două treimi din numărul total al deputaţilor, a declarat marţi preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea. "A existat un aviz pozitiv pe această iniţiativă cetăţenească şi de la Curtea Constituţională, ceea ce este foarte important, şi de la Consiliul Legislativ. Acum va intra pe ordinea de zi a plenului Camerei la o dată pe care o va decide Biroul permanent şi noi va trebui să decidem cu votul a două treimi din numărul total al deputaţilor dacă această iniţiativă este aprobată de către Cameră. Va urma aceeaşi procedură şi la Senat. Dacă vor exista deosebiri între cele două forme va avea loc o comisie de mediere. Raportul comisiei de mediere se va întoarce după aceea la Camera care nu a fost de acord în primă fază. Dacă este acceptat, este în regulă, dacă nu, plenurile reunite vor decide cu votul a trei pătrimi cu privire la textul final", a explicat Nicolicea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, ţinând cont de această procedură de mediere, unii deputaţi care au vrut să vină cu amendamente la proiect nu le-au mai depus, pentru a nu îngreuna adoptarea lui. Nicolicea a menţionat că parteneriatul civil şi concubinajul nu au legătură cu această definiţie din Constituţie a familiei. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat marţi raport favorabil, cu majoritate de voturi, iniţiativei cetăţeneşti pentru revizuirea Constituţiei cu privire la redefinirea familiei, conform Agerpres.

Iniţiativa cetăţenească pentru revizuirea Constituţiei prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consfinţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.