DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Nicușor Dan aduce grave acuzații de corupție unei instituții a statului

palatul stirbey

Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul , acuză corupția care domnește în Agenția pentru Protecția Mediului București și lipsa de transparență a acestei instituții care respinge accesul cetățenilor la dezbateri în care sunt discutate proiecte de interes public.

,,Agenția își maschează corupția prin lipsă de transparență . Agenția pentru Protecția Mediului București este o instituție profund coruptă , numeroase avize date fiind anulate de instanțele de judecată. Ei sunt obligați să pună toate proiectele care le vin la avizare pe site, dar abia din toamna trecută, la presiunea noastră, au început să pună programul ședințelor.,, a declarat Nicușor Dan.

Acuzația a fost lansată chiar la sediul instituției, unde președintele ASB a încercat să participe la ședința Comisiei tehnice, unde se discuta avizul de mediu pentru proiectul controversat al mall-ului din spatele Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei. Conducerea Agenției nu a permis accesul reprezentanților presei și ai societății civile la lucrările comisiei.

Agenția pentru Protecția Mediului București a amânat acordarea avizului pentru proiectul mall-ului , invocând motive de formă și nu de fond, potrivit aprecierilor lui Nicușor Dan. Președintele ASB crede că ,, e vorba de o simplă tergiversare. Suntem convinși că Agenția o să de avizul pentru că nu s-a opus la niciun proiect de acest gen din București. Au amânat avizul din cauza presiunii publice, iar acum așteaptă un moment favorabil, în care agenda publică va fi alta. Noi vom menține însă atenția opiniei publice asupra proiectului și vom face tot posibilul pentru a-l împiedica”.

În opinia sa, această atitudine sfidătoare a instituțiilor statului justifică necesitatea implicării cetățenilor în schimbarea actualei administrații, care acționează mai mult la ordinele grupurilor de interese decât la nevoile locuitorilor Bucureștiului.

Proiectul mall-ului din spatele Palatului Știrbei a fost contestat în numeroase ocazii de către diverse organizații neguvernamentale din România, care au semnalat aspectele negative ale acestuia și impactul nociv asupra orașului: construcția în zone protejate cu derogare de la indicatorii urbanistici regulamentari, agresiune asupra unui monument istoric, dispariția spațiului verde, intensificarea traficului de mașini și a poluării în zonă.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.