Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan dă detalii despre SCANDALUL din USR: 'S-a pornit această vâlvătaie internă'

nicusor dan

Nicușor Dan, care candidează independent pentru Primăria Capitalei, a declarat că regretă faptul că decizia sa a creat disensiuni în USR, precizând că i-ar fi plăcut să aibă deja susținerea partidului pe care l-a fondat, precum și a altor formațiuni din opoziție în această competiție.

„Îmi pare rău că s-a pornit această vâlvătaie internă într-un partid care acum este angrenat în niște alegeri prezidențiale. Dacă e ceva ce pot eu să fac, să dialoghez cu o parte sau cu alta, sunt gata să o fac. Eu sunt un independent care candidează, care a cerut sprijinul partidelor de Opoziție, inclusiv USR-ul, mi-ar fi plăcut să am o decizie în acest sens mai repede, dar o să-mi continui campania și o să continui să vorbesc despre proiectele pe care le am pentru București”, a afirmat Nicușor Dan, joi, la RFI.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Decizia care răstoarnă condamnarea lui Liviu Dragnea

Acesta a adăugat că statul din prezent al USR permite partidului să susțină un candidat independent la Primăria Capitalei.

„În privința a ceea ce a comunicat USR-ul, ei nu au vorbit de o schimbare de statut, ci de o interpretare, o clarificare a statutului, pe care să o facă Comitetul Politic (...). Pe chestiunea asta, în timpul acelei consultări a membrilor USR București, a existat o opinie semnată de opt juriști din USR, parlamentari juriști (...) și alți juriști care au lucrat de-a lungul timpului în USR și care toți au spus că Statutul permite susținerea unui independent”, a explicat Nicușor Dan.

Citește și: Descindere în forță la Otopeni, după ce Klaus Iohannis a fost văzut urcând într-un avion privat

„Eu nu pot să spun așa ceva. Eu pur și simplu sunt un independent care a cerut susținerea unui partid care funcționează pe principii democratice și care o să ia decizia asta sau nu prin organismele sale statutare”, a explicat Dan, chestionat dacă are impresia că ar fi împiedicat din USR pentru candidatura la Primăria Generală.

Întrebat dacă, în opinia sa are susținerea lui Dan Barna, Nicușor Dan a răspuns: „Eu știu ce a spus în vara lui 2017, după ce eu am ieșit din USR, a spus că el vrea ca USR-ul să mă susțină, fie că mă voi întoarce în USR, fie că voi candida ca independent și eu cred că e o persoană care se ține de cuvânt”.​

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’

USR se va întruni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formațiunea să poată susține și candidați independenți la alegeri, respectiv pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”, că ar susține ideea unui candidat unic al Opoziției pentru Primăria Capitalei, precizând că aceasta este miza reală a procesului.

Citește și: Silviu Mănăstire îl desființează pe Dan Barna: Ce treabă are președintele României cu privatizarea sistemului de sănătate?

Pe 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Citește și: Carmen Avram intră la rupere! ‘Dacă şefu’ a zis că e nevinovată, atunci e’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.