Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan despre proiectul de lege privind transportul alternativ: 'Atrag atenţia asupra unei legi cu un potenţial distructiv foarte mare'

nicusor dan

Proiectul de lege privind transportul alternativ are un potenţial distructiv foarte mare, pentru că introduce o concurenţă neloială în activitatea de taximetrie, a declarat, luni, deputatul Nicuşor Dan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

"Vreau să atrag atenţia asupra unei legi cu un potenţial distructiv foarte mare, care intră mâine în procesul legislativ. Este vorba de legea transportului alternativ. Ea aduce o concurenţă neloială şi va distruge activitatea de taximetrie. În momentul de faţă, un taximetrist, ca să practice meseria, trebuie să aibă un certificat de atestare profesional, un aviz medical, psihologic, maşina trebuie să aibă revizie la şase luni, există obligaţii metrologice legate de aparatul de taxat. Prin noul proiect de lege se permite practic ca orice şofer să practice meseria de taximetrist, inspecţia periodică se face la fel ca la orice maşină, la un an, nu există atestare profesională, nu există raport psihologic, practic oricine de pe stradă poate să practice această activitate, nu există obligaţii şi statul îşi pierde autoritatea de control", a afirmat deputatul Nicuşor Dan, la Parlament.

El a spus că, în momentul de faţă, există mai multe autorităţi care controlează activitatea de taximetrie, printre care şi poliţia locală. "Dacă trece această lege, tot acest control va fi dat unui operator privat, care va controla activitatea de transport alternativ. (...) Dacă această lege va trece în această formă, Uber va deveni legal, nu numai Uber, vor fi foarte multe firme care vor avea o platformă electronică şi care se vor substitui statului în controlul taximetriştilor pe care îi folosesc", a adăugat deputatul.

Nicuşor Dan a opinat că va exista o migrare a taximetriştilor către această activitate de transport alternativ.

"Din cauza diferenţei foarte mare între taxele pe care taximetriştii autorizaţi le plătesc acum faţă de această lege care nu prevede practic nicio taxă, va urma o migrare a taximetriştilor către aceste platforme şi o să rămânem fără activitatea reglementată de stat", a mai susţinut Nicuşor Dan.

Potrivit deputatului, "această lege este fundamental greşită şi toată activitatea de taxi trebuie să se desfăşoare reglementat şi controlată de stat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.