Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan face praf legea salarizării: Suntem într-un teatru al absurdului

Inquam Photo / Octav Ganea
nicusor dan usr Inquam Photos

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, a acuzat miercuri, într-o conferinţă de presă la Zalău, "lipsa de responsabilitate" a coaliţiei de guvernare privind proiectul legii salarizării unitare a sistemului bugetar, ce n-a fost pusă în dezbatere publică dar nici propusă în mod oficial, calificând situaţia legată de acest important act legislativ ca "un teatru al absurdului". 

"Avem un ministru care apare cu legea asta la televizor, Guvernul nu şi-o asumă, o trimite la Parlament, nici Parlamentul nu şi-o asumă. Deci noi discutăm în spaţiu public de o lege foarte importantă, care n-a fost pusă în dezbatere publică cu actorii sociali şi pe care nimeni n-o propune în mod oficial. Deci suntem într-un teatru al absurdului. Asta e observaţia mea generală. E o lipsă de responsabilitate aici. (...) Toată societatea e de acord că e nevoie de o lege a salarizării unitare, dar tocmai pentru că e o lege extrem de importantă, dezbaterea publică pe acest proiect trebuie să fie una serioasă şi să n-o vedem la televizor şi proiectul purtat dintr-o parte în alta", a declarat liderul USR, informează agerpres.ro.

DEZVĂLUIRI Fost general SIE, contracte pe bandă rulantă de la stat


Prezentă la conferinţa de presă, deputatul USR Cosette Chichirău a detaliat poziţia partidului referitoare la legea salarizării unitare.

ALERTĂ - Augustin Lazăr apreciază propunerile făcute de Tudorel Toader pe CODURI


"Noi credem că ideea principală, de fapt, este alta şi anume: ce obţinem noi, de banii ăştia? Pentru că chiar dacă am avea banii aştia, nu ştiu - plus 10 miliarde, plus 25 de miliarde de lei, întrebarea esenţială este dacă administraţia publică livrează servicii de banii ăştia. (...) În prezent avem 1,2 milioane de bugetari, fără să avem o analiză clară dacă ei îşi fac treaba. Dar cea mai importantă idee în dezbaterea asta este ce obţinem noi de banii pe care-i cheltuim şi cum putem face administraţia mai performantă. Al doilea lucru foarte important este impactul pe politica fiscală şi al treilea este impactul pe salariile din privat. Asta este viziunea noastră macro-economică", a afirmat Cosette Chichirău. 

Deputatul USR a precizat că, din punctul său de vedere, există o deconectare între creşterea de cheltuieli şi scăderea de taxe, iar creşterea salariilor bugetarilor va pune presiune pe salariile private, va crea inflaţie şi va duce ori la creşterea şomajului, prin concedieri, ori la creşterea economiei subterane şi încetinirea angajărilor. 

Cosette Chichirău a mai adăugat că ar fi nevoie de o evaluare obiectivă a angajaţilor din sistemul public şi o ierarhizare conectată cu piaţa privată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.