Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan și Uniunea Cerșește România

Sunt atât de pline de evenimente zilele acestea încât nici nu prea știi pe care să îl mai comentezi primul. MRU pleacă de la SIE, Sebi Ghiță mai are un pic și va face un autodenunț că el l-a răstignit pe Hristos. Blaga iese din politică. România pare că a luat-o razna.

Dar în tot zgomotul ăsta, în haosul ăsta, un suflet mic și cuminte strigă, urlă, ne trage de pantaloni, încercând să ne atragă atenția că vrea și el să ne spună ceva. Cine este acest mic copil și ce proiecte are el în online, ca să continuăm cu o glumă pe gustul internauților.

Este Nicușor Dan, minunea de la alegerile locale, alături de buna sa prietenă și cea care părea un star în devenire al politicii dâmbovițene, Clotilde Armand.

De la USB la USR, o literă și sute de mii de susținători..lipsă

După cum bine știm, mai e un pic și începe campania electorală. Partidele deja au intrat în mecanismele de precampanie, iar unul din aspectele cele mai importante este cel al strângerii de semnături pentru a se putea prezenta în fața electoratului cu listele de viitori posibili parlamentari.

Dacă pentru alegerile locale lucrurile erau mult mai simple, alegerile parlamentare sunt o cu totul și cu totul altă pălărie. Una ce pare a fi prea mare pentru inimosul partid al lui Nicușor Dan. Care, cu doar o lună înainte de termenul limită, are doar 20.000 de semnături din necesarul de 200.000. Așa stând lucrurile, practic, pe internet a început o adevărată campanie de cerșit semnături, ajutor.

Ceva în genul „s'il vous plait„ practicat de anumiți conaționali ai noștri prin Franța. A născut Bianca Drăgușanu? Hop și Nicușor cu felicitările și rugămintea ca și nou născutul să semneze lista pentru USR. A demisionat Blaga? Apare Clotilde și ne vorbește de PSD – PNL, aceeași mizerie, iar la final ne roagă să semnăm pentru USR, că ei „e„ altfel.

Ce ne facem, Nicușoare?

Nu poți să nu te întrebi, urmărind parcursul lui Nicușor Dan de peste ani, gafele sale ce l-au costat un mandat de consilier la alegerile de acum câtiva ani, sau nebunia cu retragerea membrilor din secțiile de votare din sectorul 1, căci era concert, gest ce a lăsat-o pe Clotilde fără mandatul de primar, dacă nu cumva ne pregătim să asistăm poate la cea mai tare glumă a anului în politică.

Și să ajungem la situația în care, un partid care era considerat de toți posibila surpriză de la alegerile parlamentare, care era invitat de toate partidele să intre în Parlament, să nu aibă forța să strângă numărul de semnături necesare, și astfel să nu poată candida pe liste proprii la alegerile parlamentare. Unde se vor duce ei, atunci când se vor duce? În PSD, în PNL?

Sau în istorie..?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.