Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan îl somează pe Iohannis, după demiterea lui Kovesi: Sistemul de justiție este sub stare de asediu

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Deputatul independent Nicuşor Dan a declarat luni, după revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, că aşteptarea sa de la preşedintele Klaus Iohannis este o soluţie de ansamblu pentru întreg sistemul de justiţie, care este "sub stare de asediu în momentul acesta".

"Preşedintele a dat impresia că va amâna mai mult această decizie. Aşteptarea mea de la preşedinte este pentru o soluţie de ansamblu pentru întreg sistemul de justiţie, care este sub asediu în momentul acesta", a precizat Nicuşor Dan, la Palatul Parlamentului, răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a adăugat că decizia Curţii Constituţionale de acum câteva săptămâni este una "injustă", ce contrazice deciziile sale anterioare cu privire la rolul preşedintelui.

"Decizia Curţii Constituţionale de acum câteva săptămâni este injustă, ea contrazice decizii anterioare ale Curţii Constituţionale care vorbesc de rolul preşedintelui şi pe chestiunea numirii procurorilor dă atribuţii mai mari ministrului Justiţiei faţă de preşedinte, care are o legitimitate mult mai mare, fiind votat în mod direct de cetăţenii României. Deci decizia Curţii Constituţionale este injustă", a afirmat deputatul independent.

Pe de altă parte, el a subliniat că statul de drept presupune ca deciziile instanţelor, iar în cazul acesta cele ale CCR, să fie respectate.

"Acum sunt două mize mari. Prima miză este ca DNA-ul să funcţioneze în continuare şi să se ocupe de marea corupţie aşa cum a făcut-o, dacă se poate fără acele derapaje pe care presa le-a semnalat şi uneori le-a dat o importanţă mult mai mare decât contextul macro, şi preşedintele care are legitimitatea dată de votul cetăţenilor să vină în faţa cetăţenilor şi să spună care este soluţia pentru aceste atacuri sistematice care se dau la sistemul de Justiţie, dacă soluţia aceasta este un referendum sau care este soluţia pe care omul care are cea mai mare legitimitate în urma votului trebuie să o propună cetăţenilor", a mai spus Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.