Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan: Victorie în justiție împotriva mafiei imobiliare care dorea construirea unui turn de 45 de metri în zona Dorobanți-Eminescu

nicusor dan

Deputatul de București Nicușor Dan susține o nouă victorie în justiție împotriva mafiei imobiliare care dorea să ridice un turn de 45 de metri în zona Dorobanți-Eminescu:

''Mafia imobiliară a mai pierdut o bătălie importantă în justiție. Printr-o hotărâre definitivă, pronunțată în dosarul 31935/299/2018, Judecătoria Sector 1 a desființat ordonanța procurorului și a retrimis Parchetului plângerea făcută pe numele proprietarilor imobilului din str. Broșteanu nr. 4, care au demolat ilegal un corp de clădire ce făcea parte dintr-un sit monument istoric.

Plângerea și acțiunea în justiție au fost inițiate de Asociația Salvați Bucureștiul. Este procesul cu numărul 158 câștigat în instanță de Asociația Salvați Bucureștiul, în domeniul construcțiilor, protecției patrimoniului și protecției mediului.

Este a doua oară când instanța retrimite cauza Parchetului după ce acesta dispusese clasarea.

Clădirea din str. Broșteanu nr. 4 face parte dintr-o zonă construită protejată și dintr-un sit monument istoric. Ea urma să fie înlocuită de un  proiect imobiliar care prevede construirea unui turn de 45 metri înalțime între străzile Eminescu, Dorobanți și Broșteanu.

Citește și: Klaus Iohannis participă la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german

În 2009, proprietarii clădirii din str. Broșteanu 4 și 6, societatea Rubil Gold 2004 SRL, a demolat noaptea, fără autorizație, un corp de clădire al imobilului din str. Broșteanu nr. 4. Acțiunea a fost constatată de Poliția Locală Sector 1, alertată de vecinii deranjați de lucrările de demolare.

Deși a constatat fapta, Poliția Locală Sector 1 nu a sesizat Parchetul. Sesizarea a fost facută de Asociația Salvați Bucureștiul. Nici în acest moment procesul verbal întocmit de Poliția Locală Sector 1 nu se află la dosarul de cercetare penală, fapt ce vorbește de la sine despre modul în care își fac treaba autoritățile.

“Avem o mafie imobiliară și niciun condamnat. Întreaga responsabilitate este a Parchetului, care refuză să intre sistematic în acest fenomen infracțional. Numai Asociația Salvați Bucureștiul are 10 plângeri clasate de Parchet și pe care instanța le-a anulat. Am propus de mulți ani o secție specializată de infracțiuni în construcții, in cadrul Parchetului General, dar nu există voința de a lupta cu acest fenomen infracțional” a declarat deputatul Nicușor Dan, membru al Asociației Salvați Bucureștiul, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.