Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, prima REACȚIE după ce a fost criticat DUR din interiorul USR: 'Ar fi o mare EROARE'

nicusor dan

Nicuşor Dan a reacționat pe Facebook la criticile venite din partea lui Cristian Ghinea, spunând că "presiunea internă ca USR să se poziţioneze pe tema familie creştine" ar fi o "mare eroare", care va crea "o fractură internă" de nedepăşit. El răspunde astfel criticilor lui Cristian Ghinea, care a relatat că, la ultima şedinţă a conducerii partidului, Nicuşor Dan a ameninţat cu demisia dacă USR se va pronunţa oficial împotriva modificării Constituţiei pentru redefinirea familiei, astfel că decizia a fost amânată pentru miercuri.

"Există acum o puternică presiune internă pentru ca USR să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei creştine. Opinia mea fermă este că ar fi o mare eroare. Am cădea cu totii in capcana de a vorbi despre ce ne divizează şi nu despre ce ne uneşte. Ar fi, mi-e teamă, o fractură internă peste care nu vom putea trece, printr-o poziţionare care ar încălca convingerile intime ale unor colegi ai noştri aflaţi în minoritate", explică Nicuşor Dan.

Citește și: Ana Maria Pătru ameninţă cu înregistrări care vor cutremura viaţa politică şi justiţia: 'Am multe'

El aminteşte că la întâlnirile pe care le-a avut cu cei care doreau să intre în USB sau în USR a spus că este loc şi pentru progresişti şi pentru conservatori, că în discursul din ianuarie de la Sibiu a spus că principalul risc al USR este "exacerbarea tensiunilor între progresişti şi conservatori" şi că în discursul de la congresul de la Cluj a spus acelasi lucru, "că USR trebuie saă- fie un loc în care să colaboreze şi progresiştii şi conservatorii".

"Am fost vehement împotriva poziţionărilor liderilor de opinie ai USR, de ambele părţi, care aduceau USR în dezbaterea progresişti vs conservatori, în loc de dezbaterea despre subiectele reale ale societăţii şi despre competenţele pe care USR le aduce în politică", spune liderul USR, exprimându-şi speranţa că membrii USR vor avea înţelepciunea de a rămâne uniţi.

"Imi pare rau ca sunt nevoit sa ies cu o postare despre USR intern, in loc sa vorbesc despre lucrurile bune pe care membrii USR le fac, sacrificandu-si viata personala.

In zecile de intalniri cu oameni care doreau sa vina in USB / USR am spus ca singura sansa pe care o avem de a sparge blocada sistemului este coalizarea, sub aceeeasi platforma, a oamenilor cu optiuni ideologice diferite, intr-un program bazat pe ce ne uneste, pe urgentele societatii. Am spus ca in USB / USR este loc si pentru progresisti si pentru conservatori, o tema care este prea intima pentru foarte multi pentru a fi transata prin vot. Am spus asta multor oameni, privindu-i in ochi, in discutii unu la unu, cand ma intrebau daca merita sa se investeasca in USB / USR.

Citește și: Cum a fost DAT AFARĂ Cosmin Prelipceanu de la Antena 1: DEZVĂLUIRILE lui Mihai Gâdea

Am spus asta de asa de multe ori, inclusiv in Adunarile Generale ale USB, ca am considerat ca e de la sine inteles. Nu m-am gandit vreodata ca ar fi trebuit sa o trecem in statut, ca garantie.

In discursul din ianuarie de la Sibiu am spus ca principalul risc al USR este exacerbarea tensiunilor intre progresisti si conservatori. In discursul de la congresul de la Cluj am spus acelasi lucru, am spus ca USR trebuie sa fie un loc in care sa colaboreze si progresistii si conservatorii.

Am fost vehement impotriva pozitionarilor liderilor de opinie ai USR, de ambele parti, care aduceau USR in dezbaterea progresisti vs conservatori, in loc de dezbaterea despre subiectele reale ale societatii si despre competentele pe care USR le aduce in politica.

Exista acum o puternica presiune interna pentru ca USR sa se pozitioneze pe tema redefinirii familiei crestine. Opinia mea ferma este ca ar fi o mare eroare. Am cadea cu totii in capcana de a vorbi despre ce ne divizeaza si nu despre ce ne uneste. Ar fi, mi-e teama, o fractura interna peste care nu vom putea trece, printr-o pozitionare care ar incalca convingerile intime ale unor colegi ai nostri aflati in minoritate.

Am facut atatea lucruri minunate impreuna, progresisti si conservatori. Am trezit speranta in sute de mii de oameni. Sper sa avem intelepciunea sa ramanem uniti. Sper sa ne ridicam la inaltimea sperantelor pe care oamenii si le-au pus in noi.", a fost mesajul complet al liderului USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.