Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicu Popescu: Republica Moldova este un stat neutru, dar neutralitatea nu presupune indiferența

tellerreport.com
Nicu Popescu

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, solicită ajutor de la instituțiile europene pentru ca R.Moldova să poată gestiona criza umanitară provocată de Rusia ca urmare a invaziei în Ucraina.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul afacerilor externe a Republicii Bulgaria, Teodora Genchovska, șeful diplomației moldovenești a anunțat că poziția comună a ambelor state este condamnarea fermă a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, transmite Deschide.md.

„Pledăm pentru oprirea acestui război nejustificat. Chemăm la dialog și soluții diplomatice. Sprijinim suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele internațional recunoscute.

R.Moldova este o țară neutră, dar neutralitatea nu presupune indiferența. Statul nostru oferă ajutor oamenilor refugiați din calea războiului”, a spus el, precizând că autoritățile din Chișinău au nevoie de sprijin internațional pentru a gestiona această criză de o manieră demnă și calmă.

Popescu a mai spus că, la moment, pe teritoriul R.Moldova se află peste 100 de mii de cetățeni ucraineni, dintre care peste 40 de mii – minori.

La fel, părțile au abordat și subiectul privind integrarea europeană a R.Moldova.

„Pentru noi, dorința de a adera la UE este o dorință de a ne regăsi în familia europeană și este un demers de asigurare a păcii, securității și libertății pentru cetățenii R.Moldova”, a spus el.

Alte subiecte discutate țin de implementarea continuă a acordului de asociere RM-UE, liberalizarea tarifelor la roaming, dar și implementarea reformelor în R.Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.