Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niculae Bădălău vrea să schimbe legea după ce a fost jefuit - Măsuri EXTREME împotriva hoților care intră în casă

Inquam Photos / Octav Ganea
niculae badalau

Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat marți, la Parlament, că trebuie schimbată legislația astfel încât un proprietar să poată să recurgă la „măsuri extreme” atunci când un hoț îi pătrunde în casă.

„Eu mă gândesc că trebuie schimbată legea și acolo unde oamenii locuiesc, unde ar trebui ca familia ta să se simtă în siguranță (...) Legea trebuie să fie modificată să discutăm despre siguranța cetățeanului, pentru siguranța familiilor noastre acolo unde locuim. Oricine intră și amenință într-un fel, fără a avea acceptul proprietarului într-o casă, să poți să iei măsurile de rigoare, chiar și cele extreme, pentru că altfel nu ai cum să-ți aperi familia. Așa cum spune legea astăzi, dacă vine un criminal sau un hoț tu să iei aceleași măsuri, dacă domnul ăla vine cu un băț, tu trebuie să ai tot un băț, dacă domnul vine cu un cuțit, tu trebuie să ai tot un cuțit, dacă iei o măsură mai mare decât el, ești condamnat. Nimeni nu ar trebui să pătimească că își apără familia în casa lui”, a declarat Niculae Bădălău, conform Mediafax.

Viorel Ștefan, nemulțumit de decizia PSD! Mesaj categoric pentru Dragnea: 'Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF'

Acesta a spus că trebuie modificat și Codul Penal.

„E un proiect vizavi de arme la comisia de apărare din Senat, dar acest proiect trebuie să fie mult mai amplu vizavi de siguranța cetățeanului, pentru că principalul obiectiv al nostru, în luptele cu Parchete, etc, am neglijat siguranța cetățeanului în această țară și fiecare trebuie să se simtă apărat de statul ăsta la care plătește taxe și impozite. Vorbesc despre un proiect care va modifica și Codul Penal, pentru că și acolo se vorbește de momentul în care îl găsești pe unul în casă ce măsuri poți să iei. Dar eu cred că atunci când cineva intră peste tine în locuință, și există o amenințare la familie, să poți să treci la măsuri extreme”, a menționat Bădălău.

Front anti-Dragnea în Parlament: voturile controlate de puciști pot gripa majoritatea/ ANALIZĂ

El a adăugat că speră să se creeze în instanță un precedent în sprijinul ideii sale, acolo unde va contesta faptul că a fost sancționat cu amendă și i-a fost anulat permisul de port armă după ce hoții i-au furat un pistol din casă.

„Am vb ieri cu dna ministru (Carmen Dan - n.r.), i-am explicat (...) Voi merge în instanță și voi explica că este o lege proastă și poate creăm un precedent și în instanță pentru a corecta legea”, a spus Bădălău.

Locuința din Giurgiu a senatorului Niculae Bădălău a fost spartă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de hoți, și i-a fost furată arma. El a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și i-a fost anulat permisul de port armă, el având dreptul să solicite din nou acest drept abia peste cinci ani, au precizat pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.