Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan anunţă că va fi realizat un studiu de fezabilitate pentru amplasarea a zece staţii ale trenului metropolitan în Bucureşti

Agerpres
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi seară, că va fi realizat un studiu de fezabilitate pentru amplasarea a zece staţii ale trenului metropolitan în Bucureşti, pe traseele Gara de Vest - Gara de Nord, Gara de Nord - Gara Obor şi Gara de Vest - Gara Obor, scrie news.ro.

”Încă un pas pentru proiectul trenului metropolitan! Vom realiza un studiu de fezabilitate pentru amplasarea a zece staţii, în Bucureşti, în baza protocolului semnat cu CFR şi aprobat astăzi în şedinţa Consiliului General. Protocolul face referire la prima etapă din proiect, respectiv dezvoltarea serviciilor de tren urban pe semi-inelul feroviar de nord”, a scris, joi, pe Facebook, Nicuşor Dan.

El a menţionat că staţiile de oprire vor fi amplasate pe traseele Gara de Vest - Gara de Nord, Gara de Nord - Gara Obor şi Gara de Vest - Gara Obor. Acestea vor fi peroane, nu gări propriu-zise, iar realizarea fiecărei staţii de oprire va costa între 200.000 şi 500.000 de euro.

Potrivit primarului, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public a realizat deja un studiu de prefezabilitate referitor la întreaga reţea CFR din Ilfov, dar acest document nu include şi o serie de calcule economice.

”La jumătatea anului 2024, CFR va şti care este planul de investiţii pentru modernizarea liniilor”, a adăugat Dan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.