Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan anunţă finalizarea lucrărilor la un tronson de 13 kilometri din reţeaua principală de termoficare, care deserveşte Rahova, Ferentari, Sebastian

inquamFOTO/Octav Ganea
Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat luni finalizarea lucrărilor la un tronson de 13 kilometri din reţeaua principală de termoficare, care deserveşte zona Rahova, Ferentari, Sebastian, potrivit news.ro.

S-au închis lucrările la acest tronson de 13 kilometri din reţeaua principală de termoficare, care deservesc Rahova, Ferentari, Sebastian. Sunt mai mult de 7.000 de apartamente care sunt deservite. În plus, este pe Magistrala dintre progresu şi CET Grozăveşti, ceea ce înseamnă că, în condiţiile în care nu funcţionează unul, e important ca dintr-o parte să treacă spre apartamentele deservite de celălalt CET”, a spus primarul Capitalei.

El a arătat că este o conductă care avea mai mult de 35 de ani vechime, unde au fost mai mult de 100 de avarii în ultimii ani.

”Acum, avem o garanţie de 30 de ani, este o conductă izolată şi nu o să mai fie probleme pentru acest cartier, cum nu au fost iarna asta”, a precizat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a menţionat că în această zonă s-a putut lucra şi iarna şi s-au pus 7 kilometri de conducte provizorii prin care se asigură agentul termic.

”E foarte important să ai o predictibilitate financiară, să ai fluxul financiare, şi asta se întâmplă în primărie de un an de zile şi atunci problemele sunt doar cele tehnice”, a completat Nicuşor Dan.

El a mai arătat că lucrările au durat doi ani de zile.

Întrebat câţi kilometri de magistrală principală sunt finalizaţi, Primarul Capitalei a arătat că au fost 28 de kilometri în 2021 şi 32 de kilometri în 2022. ”În 2023 s-au mai făcut vreo patru, cinci, şase”, a spus primarul.

Primarul a mai anunţat, despre Programul Operaţional Infrastructură Mare, că lucrările vor începe în luna iunie, peste două săptămâni. ”În principiu, anul acesta o să începem 12 din din cele 25 de şantiere şi condiţia pentru a putea să mergem pe programul financiar următor este să finalizăm cel puţin unde dintre ele şi este unul mai scurt pe care o să îl finalizăm”, a explicat Nicuşor Dan.

Despre lucrările la conductele principale, primarul a arătat că îşi propune să schimbe anul acesta 50 de km, el arătând că este optimist pentru că s-a stabilizat piaţa pe furnizarea de conducte.

”Mai avem cele trei şantiere, cel din Pantelimon, de la Orăşelul Copiilor şi cel din zona Mihalache”, a spus Nicuşor Dan. ”O să mai deschidem un şantier în Bulevardul Timişoara, care este foarte afectat, în Colentin, acestea sunt cu bani de la municipalitate şi de la Ministerul Dezvoltării”, a completat el.

Despre cele 20 de minicentrale, Nicuşor Dan a explicat că proiectul are o parte de proiectare şi una de achiziţie de componente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.