Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan anunță rezolvarea crizei paturilor de la ATI în București: '40 de noi paturi, dar probabil că nu mai devreme de 1 februarie'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan vot

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că numărul persoanelor bolnave de COVID-19 scade în Municipiul Bucureşti, iar începând de sâmbătă acest lucru va fi vizibil şi în valoarea indicelui privind numărul de îmbolnăviri, raportat la mia de persoane, în ultimele 14 zile.

"Din fericire, numărul de îmbolnăviri de coronavirus scade în Bucureşti. Am avut azi 900 de persoane îmbolnăvite. E adevărat că indicele a crescut, acel indice de la 14 zile a crescut foarte puţin, dar o să vedeţi că începând de sâmbătă o să scadă foarte mult. Media pe ultimele şapte zile este mult mai bună decât media pe săptămâna dinainte. Acesta este lucrul cel mai important şi el se datorează în mare măsură conştiinţei bucureştenilor, care au înţeles în special să poarte mască, să păstreze distanţa şi toate celelalte măsuri. Pe chestiunea coronavirusului, în opinia mea, în acest moment, mergem pe un drum bun şi rog încă o dată bucureşteni să păstreze măsurile pe care au început să le aplice", a arătat edilul general, într-o declaraţie acordată presei, informează Agerpres.

Nicușor Dan anunță rezolvarea crizei paturilor de la ATI în București: '40 de noi paturi, dar probabil că nu mai devreme de 1 februarie' El a menţionat că în spitalele din Capitală vor fi amenajate 40 de paturi de terapie intensivă, dar nu mai devreme de 1 februarie.

"Pe ce înseamnă coronavirus, noi ne subordonăm Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ei dispun care dintre spitale intră în zona de coronavirus. Pe zona de spital nu există o problemă în Bucureşti. Există, cu fluctuaţii, o problemă pe paturile de terapie intensivă, pentru care am fost nevoiţi în mai multe momente să trimitem pacienţi în alte oraşe din România. Din păcate, să construieşti paturi de terapie intensivă, chiar dacă ai bani, durează. În sensul că trebuie să ai certificat de urbanism, să vină ISU, să tragi curent, să tragi instalaţii de oxigen. E o procedură care durează şi cu asta suntem în curs, pentru vreo 40 de noi paturi de ATI, dar probabil că nu mai devreme de 1 februarie", a spus primarul.

Citeste si: Jurnalistul Răzvan Dumitrescu are Covid-19: 'Mă simt foarte bine!'

Întrebat dacă spitalele din Capitală sunt pregătite pentru a începe campania de vaccinare anti-COVID Nicuşor Dan a declarat că "în principiu e mult mai simplu să vaccinezi decât să te ocupi de persoane care sunt deja infectate, unele dintre ele având nevoie de terapie intensivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.