Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan, atac dur la USR, chiar în timpul congresului. Acuzaţii grave de ilegalitate/ Replică din partid

Inquam Photos / Manases Sandor
usr nicusor dan

Nicuşor Dan, fondatorul şi primul preşedinte al USR, între timp plecat din partid, a refuzat să participe la congresul de azi al partidului pe care l-a fondat. În schimb, acesta lansează acuzaţii dure la adresa foştilor colegi.

Vezi şi: Încă un 'Bal al bobocilor' cu scandal. Elevi luaţi de ambulanţă după ce au băut de faţă cu profesorii

"Am fost invitat la congresul de azi al USR. Inteleg ca a fost o dezbatere si un vot in Biroul National la care unii au fost pentru si altii au fost contra invitarii mele.

Am ales sa nu particip. Nu pot gira prin prezenta mea un congres viciat prin practici demne de PSD si PNL. Alegerile delegatilor din Bucuresti au fost anulate nestatar, o spun parlamentarii juristi ai partidului, si refacute pe un sistem diferit de cel folosit in restul judetelor. Exista o uriasa presiune pentru ca USR sa-si abandoneze misiunea, sa devina un partid ca toate celelalte, sa intre incet-incet in sistem.

In ianuarie la Sibiu si in mai la Cluj am incercat sa tin membrii USR cu picioarele pe pamant si sa le indic principalele riscuri pentru organizatie. Daca ar fi sa enunt azi priniplele riscuri pentru USR, ele ar fi: 1) fanatismul si radicalizarea taberelor (rezultat al referendumului intern pozitionare / nepozitionare) – nimeni nu asculta argumentele rationale ale celuilalt; 2) toleranta la nelegalitate – incalcarea dovedita a statutului nu intereseaza; 3) lipsa de reactie la informatii false circulate prin retele informale.

In orice caz, un start foarte prost pentru viitorul presedinte al USR, oricare ar fi el. Un presedinte care a incalcat deja statutul, ca membru al Biroului National, prin decizia pe alegerile din Bucuresti. Un presedinte ales la un Congres cu multe semne de intrebare, la care multi delegati au ales sa nu participe. Un presedinte fara legitimitate", scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Vezi şi: Tensiuni în Catalonia: Şeful poliţiei a fost demis. Zeci de mii de poliţişti trimişi în regiune

Într-un comentariu la postarea lui Nicuşor Dan, deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel dă o replică la fel de dură: "Nu așa se fac oamenii oameni. Până la un moment pot înțelege nemulțumirea, tristețea de a fi pierdut controlul unui proiect în care ai depus mult efort, dar ceea ce faci acum este mic și nedemn. Sper să poți cândva să depășești situația." "Cand nu stii sa raspunzi la argumente, ataci persoana. Tipic.", este replica lui Nicuşor Dan.

Uniunea Salvaţi România îşi va alege un nou preşedinte în cadrul Congresului extraordinar ce va avea loc sâmbătă, la Poiana Braşov. Vlad Alexandrescu şi Dan Barna, parlamentari şi vicepreşedinţi ai USR, candidează pentru funcţia de preşedinte, după ce fostul lider Nicuşor Dan a demisionat din fruntea partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.