Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbarea conductelor în Capitală: municipalitatea a înlocuit 1,3 km și mai are de rezolvat 210 km

Facebook
termoficare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că până în prezent au fost înlocuiţi 1,3 km de conducte, în cadrul proiectului finanţat cu fonduri UE şi care vizează reabilitarea a 212 kilometri. Astfel, un procent de 0,61% din lucrare a fost realizat de la demararea lucrărilor în luna iulie, conform Agerpres.

„1.000 de metri de conductă magistrală au fost deja înlocuiţi la şantierul din Câmpia Libertăţii şi alţi 300 de metri de conductă la şantierul din str. Apusului. Cele două şantiere fac parte din proiectul de reparaţie şi modernizare a reţelei de termoficare, finanţat cu fonduri europene prin POIM. Alte şase şantiere vor fi deschise în perioada următoare ca urmare a emiterii autorizaţiilor de construire, iar până la sfârşitul anului se va lucra pe 12 şantiere. În total, 212 km de conductă vor fi reabilitaţi cu fonduri europene până în anul 2026", scrie edilul general, pe Facebook.

În luna iunie, Nicuşor Dan anunţa că au început lucrările propriu-zise pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare din Capitală, finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

El preciza că în acest fel se dă startul "marilor lucrări" de termoficare din Capitală, realizate prin contracte cu o valoare totală de 360 de milioane de euro, dintre care 260 de milioane de euro reprezintă fonduri europene şi contribuţia statului, iar alte 100 de milioane de euro vor fi asigurate de către Municipalitate, care intenţionează să obţină aceşti bani din împrumuturi.

Primul tronson

Nicuşor Dan reamintea că în noiembrie 2022 au fost încheiate contracte cu cinci firme în vederea reabilitării a 210 kilometri de reţea de termoficare, repartizaţi în cinci loturi. Aceşti 210 kilometri au fost împărţiţi în 25 de loturi mai mici (cu lungimi de 2-12 kilometri). Compania Termoenergetica a selectat 12 dintre aceste loturi, care totalizează 90 de kilometri şi care necesită intervenţii mai rapide. Primăria Capitalei intenţionează să finalizeze lucrările la aceste 12 loturi până la finele anului 2024.

În luna iulie, Nicuşor Dan anunţă începerea reabilitării la un tronson de conductă de termoficare cu o lungime de 1,64 kilometri, situat pe strada Apusului din Sectorul 6 al Capitalei (Obiectivul 25).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.