Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, despre oprirea controversatelor proiecte imobiliare de pe Modrogan 1 A: 'Avem mai multe instituții care au greșit'

Adevarul
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a comentat, la B1 Tv, oprirea controversatelor proiecte imobiliare de pe Modrogan 1 A. Acesta a precizat că au fost mai multe instituții care au greșit în acest caz și care au permis construirea pe un spațiu verde:

“Aici este o parcelare definită la 1910, exista palatul boierului Filipescu, actualul sediu al PNL și tot e era în periferia Bucureștiului în acel moment. El a chemat un arhitect care a trasat o grădină în jurul palatului și a trasat inclusiv străzile din jur în funcție de acea grădină a palatului. Nimeni nu se aștepta ca cineva să vină și să construiască în mijlocul palatului.

Aici avem mai multe instituții care au greșit: RAPPS care a vândut în 2014, am avut Ministerul Culturii care a dat aviz și Primăria care a dat autorizație, deși era spațiu verde neconstruibil, am avut Inspectoratul de Stat în construcții și prefectul care nu au făcut nimic. Această lucrare putea fi oprită.

Dar nu putem spune că acest dezvoltator în naivitatea lui nu a știut ce face. În momentul în care el a venit la primărie să ceară să construiască trei blocuri pe spațiu verde avea toate mijloacele să știe că acolo e un spațiu verde în regulamentul de urbanism”, a spus Nicușor Dan.

În cazul proiectului imobiliar de pe Aleea Modrogan 1 A, unde pe o bucată din grădina palatului Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric unde PNL își are sediul, un investitor construiește blocuri de 4 etaje, instanța a decis suspendarea autorizației de construire, decizia fiind definitivă, a anunțat Nicușor Dan. Blocurile sunt deja ridicate.

Proiectele imobiliare au fost autorizate de administrația Firea în ultimele zile de mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.